Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καμμένος αποκαλύπτει τις πιέσεις για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

Ο Καμμένος αποκαλύπτει τις πιέσεις για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Πάνος Καμμένος, ΠΑΣΟΚ, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Τις πιέσεις που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να συγκυβερνήσει με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην «Αγορά» ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και προεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανοίγει τα χαρτιά του για το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα, ενώ αποκαλύπτει νέα «λαβράκια» που εντόπισε σε συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου

Ερ. Οι πιέσεις των δανειστών είναι πολύ μεγάλες. Αν ενταθούν αυτές οι πιέσεις , σκέφτεστε δεύτερες εκλογές ή δημοψήφισμα;

Απ. Να πάμε σε εκλογές όταν έχουμε το 80% του ελληνικού λαού ,το μόνο που θα κάνουμε είναι να επιβεβαιώσουμε τη βούληση του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Εάν το θέσουν, εάν θέσουν θέμα αμφισβήτησης σε σχέση με τη βούλησης του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης και θέλουν μία απάντηση θα μπορούσε να είναι το δημοψήφισμα. Χωρίς εμείς να το επιδιώξουμε διότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε ότι ο λαός είναι μαζί μας. Αυτοί που θα πρέπει να πειστούν ότι δημοκρατία υπάρχει , είναι οι Γερμανοί. Η επικυριαρχία τελείωσε.

Ερ. Με τον κ. Τσίπρα πως τα πάτε; Πως σας φαίνεται σαν πρωθυπουργός;

Απ. Έχω μία άριστη σχέση. Μια σχέση εμπιστοσύνης η οποία κάθε μέρα που περνάει γίνεται ακόμα και καλύτερη. Είναι μία καθαρή σχέση, ξεκάθαρη διότι μιλάμε και κοιτιόμαστε στα μάτια . Εμείς ούτε συμφωνίες κάναμε για καρέκλες ούτε νταλαβέρι κάναμε διανομής της εξουσίας.

Ερ. Στα εξοπλιστικά τι γίνεται; Ποιες υποθέσεις πήγατε στον εισαγγελέα;

Απ . Αυτά που έχω δει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι πρωτοφανή. Παρότι ασχολούμαι 22 χρόνια με την Άμυνα, δεν πίστευα ότι μπορούσε να είχε ξεφύγει πια τόσο πολύ το πρόβλημα και να μην υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί . Υπήρχε νομοθεσία για Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων δεν είχε ποτέ διορισθεί. Τη συγκρότησα μέσα σε λίγες μέρες. Χτες επισκεφτήκαμε τους εισαγγελείς διαφθοράς και τους κατέθεσα τις πρώτες , αρκετές εκατοντάδες σελίδες, από δύο κατ΄ αρχήν συμβάσεις που φέρεται ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ζημιωθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι συμβάσεις αυτές είναι ξεκρέμαστες εντελώς. Έχουμε ατιμολόγητα 240 εκατομμύρια περίπου .

Ερ. Τι εννοείτε ατιμολόγητα ;

Απ. Δεν υπάρχουν τιμολόγια. Τίποτα απολύτως. Ένα παράδειγμα σας δίνω. Δεν υπάρχει καμία εγγυητική επιστολή τραπέζης , όπως προβλέπεται από το νόμο.

Ερ. Αυτό είναι για την υπόθεση των ελικοπτέρων ;

Απ. Για την υπόθεση των ελικοπτέρων. Ελικόπτερα βάζουν κεραίες , οι οποίες τους απαγορεύουν να κατεβούν σε περιοχές λόγω του όγκου , που δεν συνδέονται πουθενά οι κεραίες αυτές.
Έχουμε «σουάπ» τα οποία φέρονται στο υπουργείο Άμυνας να μην έχουν πληρωθεί και να έχουν πληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών 41. 900.000 ευρώ. Η κατάσταση δηλαδή η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή στον τομέα των προμηθειών πιστεύω ότι θα οδηγήσει με σωστούς νομικούς χειρισμούς σε αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τεράστια ποσά.

Ερ. Εσείς πιστεύετε ότι από αυτές τις υποθέσεις θα επιστρέψουν λεφτά στο ελληνικό δημόσιο ;

Απ. Αυτό είναι δεδομένο και θα σας πω και το εξής, βρήκαμε και άλλες υποθέσεις , οι οποίες έχουν τελεσιδικήσει στη Γερμανία. Αφορούν εξοπλισμούς στην Ελλάδα που έχουν δοθεί μίζες. Το Γερμανικό δημόσιο έχει αποζημιωθεί για τις υποθέσεις αυτές και η Ελλάδα δεν έχει παραστεί ως πολιτικός ενάγων. Τώρα θα παραστούμε ως πολιτικοί ενάγοντες και θα ζητήσουμε τον αποκλεισμό των εταιριών αυτών από κάθε διαγωνισμό, όπως προβλέπεται στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πλήρη αποζημίωση.

Ερ. Θα πάτε μέχρι τέλους οι δυο σας με το ΣΥΡΙΖΑ ; Σας ρωτώ επειδή υπάρχει στη δημόσια σφαίρα μια συζήτηση και για ενδεχόμενη συμμετοχή στην κυβέρνηση του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ…

Απ: Ακούστε κάτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είτε να μην είχε γίνει ποτέ , είτε να ανατραπεί είτε να «εμπλουτιστεί», εντός εισαγωγικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός έβγαλε ένα κείμενο της Deutsche Bank στο κυβερνητικό συμβούλιο το οποίο προέτρεπε σε ανατροπή της κυβέρνησης και υποχρέωσή της να συνεργαστεί με το Ποτάμι. Επίσης είναι ενδεικτικό αυτό που είπε ο κ. Δραγασάκης ότι ο Γερμανός πρέσβης τον είχε καλέσει πριν από τις εκλογές και του είπε να μη συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ αλλά με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούν να αλλοιώσουν τη λαϊκή εντολή και να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα ΠΑΣΟΚ του 2015. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει λάβει μια ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό να ανατρέψει αυτή την πολιτική. Και να ξέρουν ότι δε θα γλιτώσει κανείς.

Ερ. Δηλαδή ούτε με το Ποτάμι , ούτε με το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσατε να συνεργαστείτε;

ΑΠ : Το Ποτάμι ας πούμε, εγώ δεν έχω τίποτα με τον κ. Θεοδωράκη δε τον ξέρω καν ούτε έχω φάει στα εστιατόριά του. Ούτε συνέντευξη δεν του έχω δώσει γιατί στα Μέσα που δούλευε ποτέ δεν μου έπαιρνε συνέντευξη. Θα σας πω όμως κάτι. Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του κ. Θεοδωράκη για τη δημιουργία της ΜΟΜΑ. Ούτε εργολάβοι δε τόλμησαν να αντιδράσουν. Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο κ. Θεοδωράκης. Με αυτόν τον άνθρωπο, με συνεργασίες που είχε με εθνομηδενιστές, με την πλήρη παράδοση στη γερμανική πολιτική, μπορεί να υπάρξει συνεργασία; Ούτε με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Με το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ το οποίο χειροκροτεί τον κ. Βορίδη όρθιο, συγκινημένο, δε μπορούμε να συνεργαστούμε. Με τα άκρα δε συνεργαζόμαστε εμείς.

Ερ. Εκτιμάτε οτι η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση θα σας βοηθήσει να κάνετε μια διείσδυση στον κεντροδεξιό χώρο ;

Απ: Όχι δε με ενδιαφέρει . Αυτή τη στιγμή οι διαχωρισμοί οι παλιοί κεντροδεξιά, κεντροαριστερά , κέντρο, αριστερά, δεξιά δεν υφίστανται. Οι παλιές ταμπέλες παραμένουν μόνο σαν εγκαταλελειμμένα σκυλάδικα. Ο κ. Σαμαράς έχει ανεβάσει στην πινακίδα, κάτω από την παλιά πινακίδα της Νέας Δημοκρατίας ονόματα τα οποία δε θα περνούσαν ποτέ ούτε έξω από το γραφείο αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας. Ανθρώπους από την πολιτική του έρημο και στελέχη τα οποία ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήριζε ως παράταιρα που δε θα συνεργαζόταν ποτέ, τον πρώην αρχηγό της ΕΠΕΝ και διάφορους άλλους περιθωριακούς τύπους οι οποίοι λειτουργούν ως υπερεξουσία δίπλα του και τους οποίους δεν εκλέγει καν ο ελληνικός λαός. Έχουμε την χαρακτηριστική περίπτωση του κ. Κρανιδιώτη .

Ερ. Ωστόσο με τον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή έχετε πολύ καλές σχέσεις, φαντάζομαι συναντιέστε, μιλάτε, τα λέτε.

Απ: Πάντα είχαμε καλές σχέσεις και οι καλές σχέσεις αυτές διατηρήθηκαν και θα διατηρούνται. Εξάλλου, όταν τον εγκατέλειψε ο κ. Σαμαράς υιοθετώντας την πολιτική Στουρνάρα-Γεωργίου για την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων του 2009, οι ΑΝΕΛ κι εγώ ήμασταν αυτοί οι οποίοι συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ορθή άποψή του ότι ο Παπανδρέου ήταν εκείνος ο οποίος μαζί με τον υπόδικο Παπακωνσταντίνου και τον υπόδικο Γεωργίου αλλοίωσαν τα στατιστικά στοιχεία της χώρας.

Ερ: Επειδή είπατε για τον Παπανδρέου. Η κυβέρνηση φέρνει εξεταστική για το μνημόνιο. Οι ποινικές ευθύνες δεν έχουν παραγραφεί;

Απ: Τα ίδια ακριβώς έλεγαν και για τον Τσοχατζόπουλο. Το αδίκημα όμως είναι συνεχές. Εάν για παράδειγμα βρεθεί ότι κάποιος ο οποίος γνώριζε την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και πόνταρε στα CDS δημιούργησε ένα κεφάλαιο , μπορεί να έχει παραγραφεί η ευθύνη του πολιτικού για το πρωτογενές αδίκημα αλλά η παραγωγή τόκων από αυτό το κεφάλαιο ουσιαστικά κάνει το αδίκημα αυτό συνεχές όπως η περίπτωση που είχαμε με τον Μαντέλη και τον Τσοχατζόπουλο.

Σχετικά άρθρα