Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντωνοπούλου: Φωνάζουν για την φτώχεια αυτοί που την δημιούργησαν

Αντωνοπούλου: Φωνάζουν για την φτώχεια αυτοί που την δημιούργησαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Όριο Φτώχειας, Ράνια Αντωνοπούλου, ΣΥΡΙΖΑ,

Δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας η Νέα Δημοκρατία, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη της αναπληρώτριας υπουργού για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνιας Αντωνοπούλου.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση από τους πρώην υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βρούτση και Βασίλη Κεγκέρογλου, για τα μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, η κ. Αντωνοπούλου αντέτεινε ότι δεν μπορεί να φωνάζουν οι υπουργοί που κυβέρνησαν τόσα χρόνια και έχουν ευθύνη, όπως είπε, για την ακραία ανθρωπιστική κρίση που δημιουργήθηκε στη χώρα, ούτε και να περιμένουν από την κυβέρνηση να λύσει όλα τα προβλήματα μέσα σε ένα μήνα που αυτοί δημιούργησαν.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για αποσπασματικά, αόριστα και ασαφή μέτρα, αλλά και ψίχουλα που προβλέπονται για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που βιώνουν την ακραία φτώχεια, ενώ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ αντέτεινε ότι πρόκειται για νέες μορφές στήριξης αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Πάντως, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή τάσσονται υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, παρά τις διαφωνίες ή τις εντάσεις και παρατηρήσεις που έχουν, το «Ποτάμι» επιφυλάσσεται και το ΚΚΕ προσανατολίζεται στο «παρών».

Η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή,τόνισε ότι στόχος και προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε κατηγοριοποίηση όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ανθρωπιστική κρίση για να μην μείνει κανείς χωρίς βοήθεια.

Σχετικά άρθρα