Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χριστοδουλοπούλου εξηγεί και απαντά σχετικά με τους λαθρομετανάστες

Η Χριστοδουλοπούλου εξηγεί και απαντά σχετικά με τους λαθρομετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Τασία Χριστοδουλοπούλου,

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με το επίμαχο έγγραφο, που αφορούσε εντολή για τους μετανάστες.

«Είμαστε 3-4 υπουργοί που δεν έχουμε ορκιστεί. Υπήρχε ένας νόμος που προέβλεπε μέχρι δύο αναπληρωτές. Τροποποιείται αυτή η διάταξη του νόμου και περιμένουμε να ψηφιστεί για να ορκιστούμε», σχολίασε αρχικά η κ. Χριστοδουλοπούλου, σε ερώτηση σχετική με την ορκωμοσία της και συνέχισε:

«Είναι δυνατόν, ένας υποστράτηγος να δέχεται εντολή από συνεργάτη ενός υπουργού που ούτε καν έχει ορκιστεί; Και όχι μόνο να την υιοθετεί αλλά να μην την περνάει από τη φυσική του ηγεσία; Αυτό είναι παραλογισμός. Δεν υπάρχει πουθενά. Το ενημερωτικό είναι ανυπόγραφο και ζήτησα από τον κ. Πανούση, να διατάξει έρευνα να δούμε ποιος το συνέταξε», είπε ακόμα αναφορικά με την διαταγή για τους μετανάστες και συμπλήρωσε:

«Αυτή η σύσκεψη έγινε στις 18/2 μετά τη συνάντηση που είχαμε και η οποία κατέληξε στο γνωστό δελτίο Τύπου που βγήκε. Έγινε μια σύσκεψη στην οποία δεν συμμετείχε ο κ. Νίτσας. Μπορεί να του μεταβιβάστηκαν τα όσα ειπώθηκαν. Σε αυτή τη σύσκεψη συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες. Εκεί μπορεί να ειπώθηκαν διάφορες απόψεις, να του μεταβιβάστηκαν. Αλλά από τις 18/2 μέχρι της 3/3 το πώς ο κ. Νίτσας αποφάσισε να στείλε αυτή τη διαταγή…».

«Όντως, αυτό που λέει η διαταγή είναι η αντιγραφή των άρθρων του Νόμου 3709/2011. Παραλείπει κάποια στάδια όπως είναι το τί γίνεται στην υποδοχή και στην ταυτοποίηση και το 2ο που έχει βάλει επιπλέον είναι ότι έγραφε ότι θα βγουν όλοι αμέσως την επόμενη μέρα. Και το κυριότερο είναι ότι εμείς δεν είχαμε συμφωνήσει ποτέ για το τι θα κάνουμε με τους νεοεισερχόμενους. Αυτό ήταν κατά τη γνώμη μου, αυτό το οποίο υπερέβη ο κ. Νίτσας», πρόσθεσε.

«Εμείς σαν υπουργείο Μετανάστευσης, ακριβώς επειδή είναι μακριά από την Αθήνα και το κέντρο να τους μεταφέρουμε γιατί δεν έχουν χρήματα ούτε για ένα εισιτήριο. 2ον έχουμε φροντίσει να καλέσουμε τις μεταναστευτικές οργανώσεις να παρέχουν φιλοξενία στους ομοεθνείς τους. 3ον Οι περισσότεροι ήταν νόμιμοι που εξέπεσαν της νομιμότητας γιατί δεν είχαν τα ένσημα να ανανεώσουν την νομιμότητά τους και είχαν σπίτια να πάνε και 4ον, το σημαντικό είναι ότι αυτοί κρατούνται παράνομα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την παρανομία. Αυτή η πρωτοβουλία μας έχει χαιρετηθεί από την Ευρώπη», τόνισε, αναφερόμενη στη μεταγωγή μεταναστών από την Αμυγδαλέζα στην Αθήνα.

«Ο νόμος αυτός έχει ενσωματώσει όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Δεν θα κάνουμε καινούριο νόμο. Έχει γίνει αυτή η παραδοχή, είναι στα στατιστικά της αστυνομίας, ότι στην Ελλάδα είναι χωρίς χαρτιά 300.000 άνθρωποι. Οι 3.000 που είναι στα κέντρα κράτησης είναι το πρόβλημα; Λίγος ορθολογισμός. Μην φοβίζουμε την κοινωνία. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έφυγαν από τις χώρες τους για να κάνουν παραβατικότητα στην Ελλάδα. Είναι άνθρωποι που έχουν τρομοκρατηθεί από αυτά που ζήσανε. Λίγο ανοιχτούς ορίζοντες. Λίγο να καταλάβουμε ότι οι πόλεμοι εξωθούν αυτούς τους ανθρώπους να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Και το κυριότερο, δεν έρχονται για να μείνουν εδώ», σημείωσε ακόμα η κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Οι περισσότεροι καταφέρνουν και φεύγουν. Το δουλεμπόριο το οποίο γίνεται είναι το μεγάλο πανηγύρι αυτή τη στιγμή και εμπλέκονται χώρες, άνθρωποι και συμφέροντα. Το σύγχρονο τράφικινγκ είναι το δουλεμπόριο που ανθεί για να μεταφέρει αυτούς τους ανθρώπους στην κεντρική Ευρώπη. Πάνω σε αυτό πατάμε για να ζητήσουμε την αναλογική κατανομή προσφύγων και μεταναστών», πρόσθεσε και συνέχισε, απαντώντας σε ερώτηση για το τοίχος στον Έβρο:

«Εμείς πάντα και σαν ΣΥΡΙΖΑ πριν, είχαμε πει ότι αυτό είναι αναποτελεσματικό. Ήταν ένα συμβολικό, για να δείξει η κυβέρνηση ότι κάνει κάτι για να το αποτρέψει. 2ον είναι ενάντια στις διεθνής συμβάσεις. Εμείς τότε λέγαμε. Θέλεις τοίχος; άφησε μια δίοδο για όποιον θέλει να ζητήσει άσυλο».

«Μακάρι να υπάρξει ένας Εθνικός διάλογος για τη μεταναστευτική πολιτική. Δεν ζούμε μόνοι μας. Δεν είναι Ελληνικό το πρόβλημα. Είναι οικουμενικό, Ευρωπαϊκό και τρίτον Ελληνικό. Δεν έρχονται οι ορδές γιατί μας ζηλεύουν. Δεν είναι ζήτημα για το οποίο θα παίξουμε τζόγο ιδεολογικό, είναι σοβαρό ζήτημα. Δεσμευόμαστε, έχουμε συνθήκες, έχουμε ευρωπαϊκές οδηγίες και δεν θα λέμε ότι μας κατέβει», είπε ακόμα.

Σχετικά άρθρα