Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θετικός σε έξοδο από τη Σένγκεν και ο Χαϊκάλης

Θετικός σε έξοδο από τη Σένγκεν και ο Χαϊκάλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παύλος Χαϊκάλης, Συνθήκη Σένγκεν,

Θετικός στο ενδεχόμενο αναστολής της Συνθήκης Σένγκεν εμφανίστηκε με σημερινές του δηλώσεις ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, σε συνέχεια των δηλώσεων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ,  Θανάση Πετράκου.

«Χωρίς να είναι κάτι που θέλουμε ως πρώτη λύση, νομίζω ότι η χώρα πρέπει κάπως να αντιδράσει και να δείξει ότι δεν πάει άλλο. Δεν είμαι δογματικός. Αν υπάρχει κάποια άλλη λύση την οποία μπορεί κάποιος να προτείνει ότι ξαφνικά οι ξένοι έχουν εγκλωβιστεί σε ένα επίπεδο “ναι, ξέρουμε, καταλαβαίνουμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”, για να μη γίνει ελκυστικός προορισμός η χώρα μας, να το δούμε. Βεβαίως. Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια», σημείωσε στο ΒΗΜΑ FM.

Ο κ. Χαϊκάλης παραδέχθηκε ότι μια τέτοια κίνηση θα έχει αντίκτυπο και για τους Έλληνες, υποστήριξε όμως ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει «για ένα πολύ μικρό διάστημα».

«Ίσα να φύγουν (οι ξένοι) και μετά θα ξαναμπούμε στη Συνθήκη. Ως ένα αναγκαστικό μέτρο. Το καταλαβαίνω, αλλά προκειμένου να λύσεις ένα πρόβλημα που σου δημιουργεί πολλαπλά άλλα, κάποια στιγμή πρέπει να το δούμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το να καθόμαστε απλώς και να συζητάμε γύρω-γύρω το πρόβλημα, δεν είναι λύση. Λέτε ότι έτσι οι Έλληνες θα δημιουργήσουν προβλήματα, το καταλαβαίνω. Όταν βλέπεις το διάλογο, όμως, και ξαφνικά τη Συνθήκη του Δουβλίνου που δεν εφαρμόζεται και δεν γίνεται κάτι για να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας, πρέπει να πάμε στο γόρδιο δεσμό, όπως έκανε και ο Μέγας Αλέξανδρος», τόνισε.

Σχετικά άρθρα