Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστράτευσαν τον Τύπο για να «φάνε» το Βαρουφάκη οι Γερμανοί

Επιστράτευσαν τον Τύπο για να «φάνε» το Βαρουφάκη οι Γερμανοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι Γερμανοί μέσω διαρροών στον Τύπο για δυσαρέσκεια του Βερολίνου αλλά και του Τσίπρα τον βρώμικο πόλεμο στον Γιάνη Βαρουφάκη, σε μία προσπάθεια αποδόμησής του στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ τόσο για τη δυσαρέσκεια των εταίρων απέναντι στο πρόσωπο του Γιάννη Βαρουφάκη εν όψει του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας όσο και του Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτικός είναι ο τίτλος του άρθρου «Βάρος ο Βαρουφάκης για τον Τσίπρα». Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα διαπιστώνει μεγαλύτερη δυσαρέσκεια προς την Ελλάδα σε σχέση με την τελευταία συνάντηση των 18 υπουργών Οικονομικών στις 20 Φεβρουαρίου.

«Το χάσμα εμπιστοσύνης, για το οποίο έκαναν λόγο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε και ο επικεφαλής του Eurogroup Ντάισελμπλουμ, έχει μεγαλώσει, διαπιστώνουν στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Με το να θέτει ο Γιάνης Βαρουφάκης συνέχεια σε αμφισβήτηση το περιεχόμενο της συμφωνίας κατέστρεψε το κλίμα συναίνεσης ανάμεσα στους υπουργούς.

Γιατί ακόμη κι όταν η κρίση του ευρώ ήταν στο απόγειό της, όλοι οι υπουργοί είχαν συμφωνήσει ό,τι αποφασιζόταν στις Βρυξέλλες, να το υποστηρίζουν και στις χώρες τους παρά τις εσωτερικοπολιτικές δυσκολίες. Όμως ο έλληνας υπουργός εμφανίζεται στις συνεντεύξεις του σαν μην τον αφορά η συμφωνία», γράφει η εφημερίδα.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, επικαλούμενος πηγές των Βρυξελλών, ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι ο Ντάισελμπλουμ διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία όχι με τον Βαρουφάκη αλλά απευθείας με τον Τσίπρα. Μάλιστα την αποφασιστική εβδομάδα των διαπραγματεύσεων ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών δεν συνάντησε καν τον έλληνα ομόλογό του, αλλά τηλεφωνούσε στον Αλέξη Τσίπρα.

«Το ότι ο έλληνας πρωθυπουργός προσλαμβάνει τον υπουργό ως πρόβλημα φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από το δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο του επέβαλε “σιωπητήριο” και του απαγόρευσε να δίνει κι άλλες συνεντεύξεις, ενώ έχει τοποθετήσει δίπλα του τον Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος τουλάχιστον ξέρει να συμπεριφέρεται».

Σχετικά άρθρα