Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Διογένης ο Κυνικός
Blogger, Αρθρογράφος

Διαφθορά και Διαπλοκή: Οικονομική ελίτ, ΜΜΕ, πολιτική ελίτ!!!

Διαφθορά και Διαπλοκή: Οικονομική ελίτ, ΜΜΕ, πολιτική ελίτ!!!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαφθορά, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Παναγιώτης Νικολούδης,

Η πηγή του προβλήματος από την οποία πηγάζουν όλα τα κακά της χώρας μας είναι γνωστή πια σε όλους, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Όταν όμως την πηγή αυτή την κατονομάζουν επίσημα δικαστικά χείλη και μάλιστα αναλύουν και τον τρόπο λειτουργία της, θα περίμενε κανείς να γίνει πολιτικός σεισμός στην Ελλάδα… Όμως δεν έγινε τίποτα. Άκρα του τάφου σιωπή. Τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Αλλά υπάρχει εξήγηση για αυτό. Και τα δύο αυτά είναι απόλυτα συνδεδεμένα με την πηγή του προβλήματος και προφανώς συνεργάζονται αγαστά!!!

Αλλά ας γίνουμε πιο σαφείς. Πήγε χθες στην Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης και ανέλυσε τον τρόπο που λειτουργούσαν οι τράπεζες που χορηγούσαν «κόκκινα» δάνεια. Και μπορεί να έχει κανείς τις όποιες επιφυλάξεις για κάποιους χειρισμούς του, όμως τα όσα ανέφερε επί του θέματος ήταν συγκλονιστικά. Μίλησε για ένα καινούργιο είδος εγκληματιών με σπουδές!!! «Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, άλλα ΜΜΕ. Καθένας απ´ αυτούς ή είχε δικό του ΜΜΕ -εφημερίδα ή κανάλι- η είχε μισθώσεις ΜΜΕ. Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή».

Διαφθορά. Αυτή είναι η πηγή του προβλήματος για όλα τα δεινά της χώρας μας και του λαού αυτού. Όλα τα άλλα τρέφονται, συντηρούνται, ακμάζουν και γιγαντώνονται από την διαφθορά. Είναι τελικά η πηγή όλων των κακών. Και θα πρέπει να συγχαρούμε τον κ. Π. Νικολούδη για δύο πράγματα. Πρώτον για όλα αυτά που είχε την τόλμη να πει και μάλιστα εντός της Βουλής και δεύτερον για την ευγένεια του. Ποια ευγένεια; Μα να πει ότι «τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στην διαπλοκή».!!! Τώρα για να είμαστε ειλικρινείς μάλλον σηκώνει κουβέντα το κατά πόσο είναι ευγενικό το να λέει κάποιος με άλλα λόγια ότι τα πολιτικά πρόσωπα σε μια χώρα είναι ουσιαστικά υποχείρια της οικονομικής ελίτ και των ΜΜΕ. Σίγουρα δεν είναι και καθόλου κολακευτικό… Στην πραγματικότητα με τα όσα δήλωσε ο κ. Νικολούδης εμείς καταλαβαίνουμε ότι στην εξουσία ανεβαίνουν οι «εκλεκτοί» της οικονομικής ελίτ. Αυτή έχει το χρήμα, αυτή έχει τα ΜΜΕ, άρα τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

Πολύ ορθά επομένως έγραφαν οι NEW YORK TIMES, τον Δεκέμβριο του 2012, ότι «Για την Ελλάδα, οι ολιγάρχες αποτελούν το εμπόδιο στην ανάκαμψη» !!! Μάλιστα επεσήμαναν ότι «σε μια χώρα που έχει ουσιαστικά συντριβεί από την πολύχρονη λιτότητα, και από μια ανεργία που ξεπέρασε το 25%, οι μέσοι Έλληνες αισθάνονται διογκούμενη οργή για μια κάστα ολιγαρχών οι οποίοι ευθύνονται για τη δημιουργία μιας κλειστής οικονομίας». Αρκετές δεκάδες πανίσχυρες οικογένειες ελέγχουν κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως το τραπεζικό σύστημα, τη ναυτιλία και τις κατασκευές, και μπορούν συχνά να επενδύουν στους πολιτικούς για να… προσέχουν τα συμφέροντά τους, πολλές φορές νομοθετώντας κατά τρόπο που αφορά στα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα, αναφέρει στη συνέχεια η εφημερίδα, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι «New York Times».

Και φυσικά ποιο παράδειγμα ανέφερε η εφημερίδα; Αυτό του κ. Λ. Λαυρεντιάδη και της Proton Bank… Ποιο ήταν ένα από τα παραδείγματα που ανέφερε και ο κ. Νικολούδης; Μα του κ. Λ. Λαυρεντιάδη και της Proton Bank!!!! Στην διετία 2007-2009 «είχαμε ντελίριο εγκληματικών πράξεων. Η δράση ήταν μεθοδευμένη και από πίσω λειτούργησαν νομικά επιτελεία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής. Λαυρεντιάδης ίσον οικονομική ελίτ ίσον ΜΜΕ… Και ποια είναι η πολιτική ελίτ στην συγκεκριμένη περίπτωση που κατά τον κ. Νικολούδη παίζει «τριτεύοντα» ρόλο; Έλα ντε… Τώρα γιατί μας έρχεται στο μυαλό το όνομα Βενιζέλος δεν μπορούμε να καταλάβουμε… Χρειάζεται να θυμίσουμε για το «δωράκι» του, αυτό των 100.000.000 ευρώ, όπως ονομάστηκε από κάποια ηλεκτρονικά ΜΜΕ, προς την Τράπεζα Proton Bank… Χρειάζεται να θυμίσουμε ότι στην συνέχεια, στις 22 Αυγούστου του 2011, δηλαδή έναν μήνα μετά, ο κ. Βενιζέλος, μέσω νομοθετικής πράξης, αποφασίζει να αθωώσει τον εαυτό του αλλά και όλους τους Υπουργούς Οικονομικών από το 1997 και μετά!!!

Ελπίζουμε μετά από αυτό να αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα. Γιατί το μάρμαρο το πληρώνει μόνον ο λαός. Γιατί οι ολιγάρχες δεν έχουν πληρώσει ούτε δραχμή όχι ευρώ για να σωθεί η χώρα. Γιατί η πολιτική ελίτ είναι υποχείριο της οικονομικής ελίτ που ουσιαστικά κυβερνά την χώρα. Γιατί η πολιτική ελίτ δεν κάνει τίποτα για να καταπολεμήσει την μεγάλη φοροδιαφυγή. Γιατί ο κ. Νικολούδης παρ’ ότι έχει «έναν ποταμό πληροφοριών, ένα θησαυρό πληροφοριών» για να μην υπερφορτώσει (!!!!)το ΣΔΟΕ δίνει με το σταγονόμετρο αυτές τις πληροφορίες. Και μόνο στο ΣΔΟΕ όχι στις Εφορίες… Γιατί προφανώς φοβάται ότι δεν θα γίνει τίποτα…

Υπάρχει λύση στον Γόρδιο αυτό δεσμό μεταξύ της οικονομικής ελίτ, των ΜΜΕ και της πολιτική ελίτ; Επειδή είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι πιστεύουμε πως ναι… Την λύση θα την δώσουν από την μία πλευρά οι έντιμες και αδέκαστες δικαστικές αρχές, αρκεί να ασχοληθούν κάποτε σοβαρά και με τα «νομικά επιτελεία». Και ας κοιτάξουν ΜΟΝΟ ένα πράγμα. Με το πώς αμείβονται… Με μαύρα χρήματα, με ξεπλυμένα, στο εξωτερικό, πως; Και η άλλη πλευρά είναι ο λαός… Ας ξυπνήσει πια, ας εγκαταλείψει την πίστη του στα κόμματα. Πως κάνει αυτή τη στιγμή με το ΠΑΣΟΚ που είναι ένα βήμα πριν το στείλει στον «πολιτικό αγύριστο»; Κάπως έτσι να κάνει με όλα τα κόμματα και με όλους τους πολιτικούς που υπακούν και είναι προφανώς υποχείρια της σάπιας οικονομικής ελίτ της χώρας… Γιατί υπάρχει και εκείνη η οικονομική ελίτ που τιμά και στηρίζει την χώρα… Δεν θα τους βάλουμε όλους στο ίδιο καλάθι!

ΥΓ. Ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν μόνον οι κατηγορούμενοι για σωρεία εγκληματικών πράξεων. Έχουν κυρίως εκείνοι που πεινάνε, αυτοκτονούν λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι άνεργοι, που ντρέπονται τα παιδιά τους λόγω ένδειας, που είναι άστεγοι, και δεν έκαναν και καμία παρανομία… Είχαν απλά την ατυχία να ζουν σε μια χώρα που βασιλεύει η διαφθορά και η διαπλοκή…

Διογένης ο Κυνικός

Σχετικά άρθρα