Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Και να μην πάρουμε τη δόση του Μαρτίου θα πληρώσουμε

Βαρουφάκης: Και να μην πάρουμε τη  δόση του Μαρτίου  θα πληρώσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γιάνης Βαρουφάκης, Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο,

Δεν δείχνει να ανησυχεί για την εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας μας προς τους πιστωτές ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης, σε εκδήλωση για τα 130 χρόνια τουΕλληνογαλλικού Επιμελητηρίου, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «υπάρχει εναλλακτική» λύση στην περίπτωση που δεν δοθεί τον Μάρτιο μέρος της δόσης στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να την προσδιορίσει.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα για τους επόμενους τέσσερις μήνες που συνδυάζει τη διασφάλιση της χρηματοδότησης από την ΕΕ με την εξόφληση των δόσεων προς το ΔΝΤ και κάποια ομόλογα εκτός PSI.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών, είπε ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος και θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη νέα συμφωνία με τους εταίρους.

Ταυτόχρονα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόσβαση της χώρας στην ρευστότητα της ΕΚΤ όταν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Για τις αποκρατικοποιήσεις δήλωσε ότι θα συνεχιστούν όσες έχουν μπει σε νομική διαδικασία και όσες φέρνουν σημαντικές επενδύσεις σε τομείς που το κράτος δεν μπορεί να επενδύσει και δημιουργούν προοπτικές ροής εσόδων.

Όμως δήλωσε κάθετα αντίθετος σε δημόσια περιουσία που πηγαίνει προς πώληση όσο-όσο.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το σχέδιο νόμου για την ανθρωπιστική κρίση είναι κοστολογημένο και έχουν βρεθεί ισοδύναμα από περικοπή δαπανών και ισχύοντα ευρωπαϊκά προγράμματα. Παράλληλα ανέφερε ότι τα έσοδα του Φεβρουαρίου είναι καλύτερα από αυτά που γράφει ο Τύπος, ενώ για την έκδοση των εντόκων είπε ότι για πρώτη φορά υπήρξε συμμετοχή ιδιωτών και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι καλό δείγμα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τρίτου δανείου προς την Ελλάδα, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο απέχει από την αλήθεια και ορθώς το διέψευσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τέλος σε ερώτηση πως σχολιάζει το ότι η Άγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε σήμερα στη λέξη «τρόικα», είπε πως θεωρεί πως η κ. Μέρκελ είναι ιδιαίτερα σταθεροποιητικός παράγοντας και εκτίμησε ότι η λέξη τρόικα από το στόμα της είναι θέμα αδράνειας.

Σχετικά άρθρα