Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άδωνις απειλεί με μηνύσεις τον Κουρουμπλή και προειδοποιεί για χρεοκοπία

Ο Άδωνις απειλεί με μηνύσεις τον Κουρουμπλή και προειδοποιεί για χρεοκοπία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάνης Βαρουφάκης, Γιάννης Πανούσης, Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτης Κουρουμπλής,

Απειλεί με μηνύσεις τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, προβλέπει χρεοκοπία εάν δεν τηρηθεί η συμφωνία με τους δανειστές και αμφισβητεί ότι ο Γιάννης Πανούσης δεν γνώριζε για τη διαταγή που “άνοιγε” τα σύνορα στους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Ποιος τα έκανε όλα αυτά; Μα φυσικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο πιστωτικού επεισοδίου και χρεοκοπίας ο Άδωνις Γεωργιάδης σε περίπτωση μη υλοποίησης της συμφωνίας.

«Είχαμε χρόνο ως τον Ιούνιο, αν η Ευρώπη μας είχε δώσει και τα λεφτά που χρειαζόμασταν μέχρι τον Ιούνιο. Αυτά τα έξι που έχει ανακοινώσει ο κ. Βαρουφάκης, όχι λεφτά δεν φέρνουν, μην μας γυρίσουν και πριν τις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup. Μέχρι στιγμής δεν έχει φέρει στη δημοσιότητα κανένα νομοσχέδιο αυτής της συμφωνίας. Αν δεν υλοποιήσει αυτή τη συμφωνία, η πιθανότητα να πάρουν λεφτά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης έχει μηδέν πιθανότητες» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στον Real FM και πρόσθεσε: «Αν δεν μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους, φυσικά και βλέπω πιστωτικό επεισόδιο. Δεν ξέρω αν θα είναι εντός Μαρτίου ή εντός Απριλίου γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω ποια δόση δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην αντιπαράθεση με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Με τον κ. Κουρουμπλή συμβαίνει κάτι αδιανόητο. Εμείς του ασκούμε πολιτική κριτική για το θέμα της μειώσεως της τακτικής επιχορηγήσεως των νοσοκομείων για τον μήνα Ιανουάριο, το οποίο θεωρούμε λάθος. Αντί να απαντήσει σε αυτή την κριτική, προχώρησε σε μια απίστευτη λασπολογία εναντίον μας με θλιβερά υπονοούμενα, ότι υπάρχει μια σκανδαλώδης σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των Γερμανών όπου δώσαμε σε μία Γερμανική εταιρία 10 εκατ. ευρώ. Αν τη συνεχίσει, το επόμενο βήμα και το δικό μου και του κ. Βορίδη και του κ. Λυκουρέντζου, είναι να τα πούμε πλέον στα δικαστήρια» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σχολιάζοντας το θέμα με το έγγραφο για τους παράνομους μετανάστες, εκτίμησε πως δεν την «έστησε» κάποιος στον κ. Πανούση και πρόσθεσε: «Αν δούμε το δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει η κ. Χριστοφιλοπούλου πριν από λίγο καιρό, αναφέρουν αυτά που λέει η διαταγή. Είναι νόμος του κράτους τον οποίο εμείς είχαμε απενεργοποιήσει».

Ο ίδιος, τόνισε ότι «είναι λάθος νόμος και πρέπει να αλλάξει», σημειώνοντας ότι διαφορετικά είναι «σαν να προσκαλούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα και αυτό είναι ότι πιο καταστροφικό μπορεί να γίνει στη χώρα».

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Πέρυσι τέτοια εποχή, η κακιά κυβέρνηση του Σαμαρά, είχε δώσει 450 εκατομμύρια για μέρισμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Τώρα μας λένε για 200. Πως είναι δυνατόν να προβλέπουν για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, 6 ευρώ την ημέρα για σίτιση και για τους απόρους στο νομοσχέδιο είναι 1,5 και 3 ευρώ. Πως γίνεται αυτό; Η ΝΔ θα το στηρίξει το νομοσχέδιο αυτό, παρότι τα περισσότερα από αυτά, τα έχουμε κάνει εμείς».

Τέλος, όσον αφορά τα εσωτερικά του κόμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εκτίμησε ότι «στην παρούσα φάση, θέμα ηγεσίας της ΝΔ δεν πρόκειται να τεθεί».

Σχετικά άρθρα