Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Κωνσταντοπούλου και Κανέλλη

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Κωνσταντοπούλου και Κανέλλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ΕΡΤ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Λιάνα Κανέλλη, ΣΥΡΙΖΑ,

Λίγο έλειψαν να “πιαστούν” στα χέρια η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη. Οι δύο δυναμικές βουλευτίνες της Αριστεράς, αντάλλαξαν βαριές κουβέντες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την ακρόαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε διευκρινιστικές ερωτήσεις (για την ΕΡΤ, την λίστα Λαγκάρντ κ.ά.) στις απαντήσεις που έδινε ο κ. Ρακιντζής και παρενέβη η κ. Κανέλλη, ζητώντας της να σταματήσει.

«Δεν θα μου κανονίσετε εσείς το ρολόι μου», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι μόλις εισήλθε στην αίθουσα. «Δεν θα κάνετε την προεδρεύουσα», είπε η κ. Κανέλλη, ενώ παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Τ. Νεράντζης λέγοντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Επειδή εξαγριώνετε όλα τα μέλη της Επιτροπής δεν σας επιτρέπω να κάνετε ερωτήσεις».

«Αφού το προεδρείο έχει ταυτόσημη θέση με το ΚΚΕ να μην γίνονται ερωτήσεις, σταματώ», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας την αντίδραση της κ. Κανέλλη. «Ανακαλέστε αμέσως», είπε και φώναξε ότι το ΚΚΕ «δεν θα γίνει σάκος του μποξ», ενώ έκανε λόγο για «θεσμοθετημένη κόντρα».

«Δεν ντρέπεστε;», συνέχισε η βουλευτής του ΚΚΕ. «Όχι», απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Αφού δεν ντρέπεστε εσείς, δεν θα ντραπεί κανείς για λογαριασμό σας», αντέτεινε η κ. Κανέλλη και δήλωσε: «Αποχωρώ για να δει ότι το ΚΚΕ της δίνει το χρόνο του να ανοητολογεί μέχρι το βράδυ».

Διαβάστε τον διάλογο:

Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: Δεν θα κάνετε την προεδρεύουσα.
Ζ. ΚΩΝ/ΛΟΥ: Αφού μπήκατε μέσα (στην αίθουσα)…
Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: Μπαίνω βγαίνω κι εσείς συνεχίζετε…
Τ. ΝΕΡΑΤΖΗΣ: Εξαγριώνετε όλη την επιτροπή με τη στάση σας. Κάνετε μισή ώρα ερωτήσεις. Δεν σας επιτρέπω να υποβάλλεται άλλη.
Ζ. ΚΩΝ/ΛΟΥ: Αφού το Προεδρείο ασπάζεται την επίσημη θέση του ΚΚΕ να μην κάνουμε ερωτήσεις, θα σιωπήσω…
Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: Ανακαλέστε αυτή τη στιγμή. Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι το ΚΚΕ δεν θέλει ερωτήσεις;
Ζ. ΚΩΝ/ΛΟΥ: Δεν ντρέπομαι.
Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: Αφού δεν ντρέπεστε εσείς δεν πρόκειται να ντραπεί οποιοσδήποτε άλλος για λογαριασμό σας. Αποχωρώ. Της δίνω όλο το χρόνο να ανοητολογεί μέχρι το βράδυ.

Σχετικά άρθρα