Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαρωτικό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με είκοσι μονάδες

Σαρωτικό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με είκοσι μονάδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Σαρωτικό είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ επί της Νέας Δημοκρατίας, σαράντα περίπου ημέρες μετά τις κάλπες. Σε δημοσκόπηση της MRB για την τηλεόραση του Star, το κόμμα της Κουμουνδούρου, προηγείται κατά είκοσι μονάδες καθώς συγκεντρώνει 41,3% έναντι 19,2% της Ν.Δ.

Ειδικότερα στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές», το 41,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το 19,2% απαντά Ν.Δ.. Ακολουθούν, το ΠΟΤΑΜΙ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που ισοψηφούν με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στην Βουλή, καθώς εμφανίζει ποσοστό μικρότερο του 3% και συγκεκριμένα 2,9%. «Άλλο κόμμα» απαντά το 4,8%, ενώ το ποσοστό των «Αναποφάσιστων» αγγίζει το 10,6%.

Παράλληλα η έρευνα  αποτυπώνει και τις διαθέσεις της κοινής γνώμης για την συμφωνία με το Eurogroup, την προοπτική για το μέλλον, τις σχέσεις με τους εταίρους κλπ. Επίσης διατυπώνονται ενδιαφέρουσες απαντήσεις σχετικά με την δημοφιλία Τσίπρα-Βαρουφάκη αλλά και τα εσωκομματικά ζητήματα στο κυβερνών κόμμα.

Σχετικά άρθρα