Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Στηρίζουμε Σαμαρά” διαμηνύει ο Καραμανλής

“Στηρίζουμε Σαμαρά” διαμηνύει ο Καραμανλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Γιώργος Κουμουτσάκος, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία,

«Υποχρέωση όλων μας είναι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να στηρίξουμε τη ΝΔ και τις επιλογές της, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στην αναμέτρηση για τους δήμους και τις περιφέρειες», είναι το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή εν όψει των διπλών εκλογών του Μαΐου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, τις τελευταίες ημέρες ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να διαδραματίσει… ενωτικό ρόλο στους κόλπους της παράταξης. Συναντάται λοιπόν με πολλά «γαλάζια» στελέχη, βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργούς στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Μαβίλη και αυτό που τους τονίζει με έμφαση είναι η ανάγκη να στηριχθεί η ΝΔ, ενώ διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι πρέπει πάση θυσία να δώσουν ενωμένοι όλοι τη μάχη των εκλογών.

Το δημοσίευμα επικαλείται σταθερούς συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού για να διαψεύσει διάφορες φήμες και σενάρια ότι ο ίδιος στέλνει τελεσίγραφα ή βάζει βέτο ακόμα και για τη συμμετοχή ορισμένων προσώπων στα ψηφοδέλτια του κόμματος για την Αυτοδιοίκηση και τις ευρωεκλογές.

«Δεν εμπλέκεται ο Καραμανλής με αυτά. Εδώ και τεσσεράμισι περίπου χρόνια δεν είναι πρόεδρος της ΝΔ» λένε όσοι γνωρίζουν τις απόψεις του.

Η πάγια γραμμή του κ. Καραμανλή, ο οποίος παρά τα κατά καιρούς επικριτικά και πολλές φορές αρνητικά σχόλια ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα δημόσια αν και συνομιλεί πολιτικά αλλά μόνο ιδιωτικά, είναι ότι δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά της ΝΔ και ως εκ τούτου δεν ασχολείται με υποψηφιότητες και λίστες.

«Μακριά από τον Καραμανλή τα σενάρια υπονόμευσης του Σαμαρά» λένε οι γνωρίζοντες και σημειώνουν ότι τα όσα κυκλοφορούν περί δήθεν αρνητικής στάσης του πρώην πρωθυπουργού έναντι της τωρινής ηγεσίας της ΝΔ έχουν στόχο να δημιουργήσουν κλίμα στις σχέσεις του με τον κ. Αντ. Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός, αν και έχει ορισμένες ενστάσεις επί της στρατηγικής του κ. Σαμαρά, τονίζει σε όλους τους τόνους την ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης και αυτό το λέει σε κάθε ευκαιρία όχι μόνο σε ιδιωτικές του συζητήσεις, αλλά και παρουσία πολλών βουλευτών της ΝΔ, όπως έγινε τουλάχιστον δύο φορές τον τελευταίο μήνα.

Προ ημερών συνάντησε τους κ.κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο και Γ. Κουμουτσάκο και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις μάχες που έχουν σε Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής και ο ίδιος επιμένει πως η ΝΔ, παρά τα όποια προβλήματα υπήρχαν, θα πάει ενωμένη στις εκλογές.

«Πρέπει οπωσδήποτε η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, έστω και με μία ψήφο διαφορά» τονίζει αρκετά συχνά, αλλά όπως διευκρινίζουν συνεργάτες του αυτή η αναφορά του δεν γίνεται για να τοποθετηθεί εκλογικός πήχης για τον κ. Σαμαρά, με τον οποίο συναντήθηκε πριν από λίγο καιρό και είχαν μια ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Σχετικά άρθρα