Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λοβέρδος στηρίζει την κυβέρνηση στη νέα κόντρα με την Τουρκία

Ο Λοβέρδος στηρίζει την κυβέρνηση στη νέα κόντρα με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ανδρέας Λοβέρδος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νίκος Κοτζιάς, Τουρκία,

Η προσπάθεια της Τουρκίας να προσβάλει την εθνική κυριαρχία, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και τις διεθνώς αναγνωρισμένες αρμοδιότητες της Ελληνικής Δημοκρατίας, προσκρούει στο διεθνές δίκαιο, είναι απαράδεκτη για κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και αντιβαίνει πλήρως στην επιδίωξη της να καταστεί κάποτε μέλος της ΕΕ, τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδρος, εισηγητής υποθέσεων Εξωτερικών και Άμυνας στο ΠΑΣΟΚ.

“Επιπλέον”, συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση, “σε μια περίοδο πολλαπλών κρίσεων στην ευρύτερη περιοχή, η Τουρκία ανοίγει ένα νέο μέτωπο έντασης εκεί που έχει ιδιαίτερη σημασία να υπάρχει σταθερότητα. Μετά την ένταση που έχει προκαλέσει και συντηρεί με το Μπαρμπαρός στην περιοχή της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Τουρκία οξύνει τη κατάσταση με την Ελλάδα.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την κυβέρνηση στους χειρισμούς της και την καλούμε να αξιοποιήσει πλήρως την πολιτική και διπλωματική προετοιμασία που είχε γίνει σχετικά”.

Σχετικά άρθρα