Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση δεν φέρνει τη δανειακή σύμβαση προς κύρωση στη Βουλή

Η κυβέρνηση δεν φέρνει τη δανειακή σύμβαση προς κύρωση στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Γιάνης Βαρουφάκης, Δανειακή Σύμβαση, Ελληνική Κυβέρνηση, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο,

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη εστιάσθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση και σχετίζονται με τα μέτρα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το διαδικτυακό ΒΗΜΑ, ακόμη εξετάσθηκε το θέμα της επέκτασης της δανειακής σύμβασης και η κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, ειδικά εν όψει των υποχρεώσεων του Μαρτίου.

Πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί αναφέρουν πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να φέρει προς κύρωση στη Βουλή την επέκταση της δανειακής σύμβασης, καθώς αρκεί η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για να έχει αυτή ισχύ.

Σημειώνεται πως μιλώντας την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε να προχωρήσουν γοργά οι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και να ξηλωθεί το καθεστώς του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό.

Τέλος, πιθανή θεωρείται η διεξαγωγή υπουργικού συμβουλίου εντός της ημέρας.

Σχετικά άρθρα