Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Όποιος διαφωνεί με τη συμφωνία να το πει τώρα

Τσίπρας: Όποιος διαφωνεί με τη συμφωνία να το πει τώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Κυβέρνηση, Νίκος Παππάς, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Στάθης Λεουτσάκος, ΣΥΡΙΖΑ,

Να πάρουν ξεκάθαρα θέση για τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες, ζήτησε από τους βουλευτές ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε την τετράμηνη παράταση του προγράμματος «θα ήθελα να το πει εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους δανειστές και οι χειρισμοί που επιλέχθηκαν «δεν είχαν την κατάλληλη προετοιμασία» και «δεν προηγήθηκε ανάλογη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο», επισήμανε από την πλευρά του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης.

«Υπάρχουν σημεία που δε θυμίζουν τη γλώσσα τη δική μας στο κείμενο, αλλά θυμίζουν τη γλώσσα των δανειστών», είπε χαρακτηριστικά καταλήγοντας, «αυτά τα λέω για να δούμε πως θα κινηθούμε από εδώ και πέρα στα επόμενα βήματα».

Κατά τον Στάθη Λεουτσάκο, το κείμενο της συμφωνίας «έχει γκρίζες ζώνες και ασάφειες. Είναι σαν χρησμός του Μαντείου των Δελφών».

«Εμείς μπορούμε να δίνουμε μια ερμηνεία, οι δανειστές άλλη, και αυτό τελικά να μας γυρίσει μπούμερανγκ. Χρειαζόμαστε σχέδιο με συγκεκριμένες κινήσεις για το επόμενο διάστημα».

Σύμφωνα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Αλ. Μητρόπουλο, χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί το κείμενο να εμπεριέχει νομικές δεσμεύσεις.

Πιο θετικός εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι η διπλωματία της κυβέρνησης στη σύνοδο κορυφής και στα Eurogroup «απέδωσε».

«Η συμφωνία μας δίνει κάθε δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και χρειάζεται γι αυτό αποφασιστικότητα και αρραγές μέτωπο. Η ρήξη δεν είναι αυτοσκοπός για την κυβέρνηση, αυτοσκοπός είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία για την Ελλάδα και το Λαό», σημείωσε.

«Αυτά που έχουμε πετύχει ως τώρα είναι να καταφέρουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και από εδώ και πέρα αυτό από το οποίο θα κριθούμε είναι η αποτελεσματικότητά μας στη διακυβέρνηση κι αυτό είναι που θα ενισχύσει την διαπραγματευτική μας δύναμη για το επόμενο διάστημα», ανέφερε τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σχετικά άρθρα