Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χουντής: Θα αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση, όπως υποσχεθήκαμε

Χουντής: Θα αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση, όπως υποσχεθήκαμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Νίκος Χουντής,

Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει πιστά το προεκλογικό της πρόγραμμα και θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ανθρωπιστική κρίση, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργό Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Γάλλο ομόλογός του, Αρλέμ Ντεζίρ.

Επίσης, ευχαρίστησε τη Γαλλία για την πολιτική στήριξη κατά την πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης και επισήμανε ότι η Ελλάδα δεσμεύεται από τους κανόνες της ΕΕ και δεν θέλει να φορτώσει βάρη στους Ευρωπαίους φορολογούμενους και εργαζόμενους.

Το ζήτημα, τόνισε ο υφυπουργός, είναι πως η Ευρώπη θα επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά, κάτι που δεν είναι δυνατό να συμβεί με τις πολιτικές της λιτότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ο Γάλλος υφυπουργός, ο οποίος διατελεί επίσης αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ζήτησε το ταμείο Γιούνκερ να λειτουργήσει με κριτήρια πολιτικής συνοχής και όχι μακροοικονομικές αιρεσιμότητες.

Οι κ. Χουντής και Ντεζίρ συζήτησαν τόσο θέματα ευρωπαϊκών πολιτικών όσο και διμερών σχέσεων.

Η Γαλλία είναι στο πλευρό των Ελλήνων και θα παραμείνει και στο μέλλον, υποστήριξε ο Γάλλος αξιωματούχος, που τόνισε ότι η χώρα του επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία με την Ελλάδα στον πολιτιστικό και επιστημονικό τομέα και να δουλέψει μαζί με την Αθήνα για τα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η ενέργεια και το κλίμα.

Η Ελλάδα, συμπλήρωσε, έχει μεγάλο ρόλο να παίξει στις διεθνείς κρίσεις, ιδίως στη Μεσόγειο και για τη διαφοροποίηση των οδών ενεργειακού εφοδιασμού.

Σχετικά άρθρα