Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης στο CNBC: Δεν θα μας αφήσουν οι εταίροι να καταρρεύσουμε

Βαρουφάκης στο CNBC: Δεν θα μας αφήσουν οι εταίροι να καταρρεύσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNBC, Βρυξέλλες, Γιάνης Βαρουφάκης, Ευρωζώνη, Φοροδιαφυγή,

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, υπογραμμίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι, ακόμη και εάν υπάρξουν προβλήματα, δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει.

Σχετικά με τους στόχους για πάταξη της φοροδιαφυγής και αύξηση των φορολογικών εσόδων, ο υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά ότι το όλο εγχείρημα θυμίζει «αρχαιολογική ανασκαφή, καθώς ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις».

«Μπορεί να βρεις έναν μεγάλο θησαυρό. Θεωρώ ότι μπορούμε να βρούμε έναν πραγματικό θησαυρό. Αυτό που θα πρέπει να δημιουργήσουμε είναι τα μέσα ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας», τόνισε.

Όσον αφορά στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας, ο Γ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς θεωρεί ότι αυτό μακροπρόθεσμα αυτό θα αντιμετωπιστεί.

«Θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι η Ευρωζώνη θα βρει έναν τρόπο προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας. Θεωρείται ότι υπάρχει περίπτωση ότι η Ευρωζώνη ότι θα αφήσει να καταρρεύσει η Ελλάδα λόγω μερικών δισ. ευρώ, υπογράμμισε ο ΥΠΟΙΚ.

Σχετικά άρθρα