Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντράγκι: Επαρκείς οι ελληνικές προτάσεις – Διαφέρουν από το email Χαρδούβελη

Ντράγκι: Επαρκείς οι ελληνικές προτάσεις – Διαφέρουν από το email Χαρδούβελη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μάριο Ντράγκι,

Εναρμονισμένη με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι η θέση του διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για τις ελληνικές προτάσεις, όπως υποδεικνύει η επιστολή που υπέβαλε στον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Ντράγκι χαρακτηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση «αρκετά ικανοποιητικές» και ικανές να αποτελέσουν «βάση διαπραγματεύσεων», ωστόσο, τονίζει ότι διαφέρουν από τιςς δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό προσθέτει ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διευκρινίσεων, τονίζοντας, όμως, ότι είναι κατανοητό ότι ο κατάλογος δεν θα μπορούσε να είναι απόλυτα συμπληρωμένος, με δεδομένο και το μικρό χρονικό διάστημα που είχε η ελληνική πλευρά για να τον καταρτίσει.

«Οι δεσμεύσεις που υπογραμμίστηκαν από τις αρχές, διαφέρουν από το υπάρχον πρόγραμμα σε αρκετούς τομείς.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να εξετάσουμε κατά την αξιολόγηση εάν μέτρα τα οποία δεν έχουν γίνει δεκτά από τις αρχές έχουν αντικατασταθεί με ισοδύναμα ή καλύτερα μέτρα για την ολοκλήρωση των στόχων του προγράμματος», επισημαίνει ο κεντρικό τραπεζίτης στην επιστολή του.

«Επιπλέον, θα προέτρεπα τις ελληνικές αρχές να δράσουν ταχύτατα για να σταθεροποιούσουν τις πληρωμές και να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες», υπογραμμίζει ο Ντράγκι, προσθέτοντας: «Υποθέτω ότι είναι σαφές πως η βάση για να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, και επίσης για οποιεσδήποτε περαιτέρω ρυθμίσεις, θα είναι οι υπάρχουσες δεσμεύσεις στο τρέχον πρόγραμμα».

Σχετικά άρθρα