Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δηλώσεις Ραχόι υπέρ της… λιτότητας

Δηλώσεις Ραχόι υπέρ της… λιτότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Podemos, Βρυξέλλες, Ευρωζώνη, Ισπανία, Λιτότητα, Μαριάνο Ραχόι,

Η πραγματική απειλή για την ισπανική οικονομία δεν είναι η λιτότητα, αλλά η δημαγωγία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η δημαγωγία θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και το κράτος πρόνοιας, και με σαφείς αιχμές προς τους Podemos κατήγγειλε όσους δίνουν «κενές υποσχέσεις».

«Δεν διατηρούμε το κράτος πρόνοιας με δημαγωγία», δήλωσε ο Ραχόι σε ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους.

«Αν δεν είχαμε καταφέρει να μειώσουμε στο ήμισυ τους τόκους του χρέους, θα έπρεπε να μειώσουμε στο ήμισυ τις κοινωνικές παροχές» είπε ο ισπανός πρωθυπουργός, έπειτα από τρία χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία και λιγότερο από έναν χρόνο πριν από τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες το Λαϊκό Κόμμα (PP) κινδυνεύει να χάσει από το Ποδέμος.

«Είναι πολύ επικίνδυνο να πιστέψουμε ότι το κράτος πρόνοιας μπορεί να βασιστεί σε υποθήκες ή να προχωρήσει με χρήματα άλλων», υπογράμμισε ο ισπανός πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει την κριτική κατά της πολιτικής λιτότητας που ακολούθησε η κυβέρνησή του, η οποία χαρακτηρίστηκε από σημαντικές περικοπές στους τομείς της υγείας, της παιδείας και τα κοινωνικά επιδόματα.

«Το σημαντικότερο μέτρο κοινωνικής πολιτικής αυτής της νομοθεσίας ήταν να αποφευχθεί η διάσωση της ισπανικής οικονομίας, στην οποία αναγκάστηκαν να καταφύγουν η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία», τόνισε ο Ραχόι.

Σχετικά άρθρα