Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Να προστατευθούν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή

Αλέξης Τσίπρας: Να προστατευθούν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Αλέξης Τσίπρας, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Αποκεφαλισμός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, Λιβύη, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού «για τη βάρβαρη εκτέλεση Αιγύπτιων πολιτών, που ήταν Κόπτες (μονοφυσίτες) χριστιανοί, από δυνάμεις του τζιχαντισμού» είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συζήτηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τονίσθηκε η σημασία αποκατάστασης- στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου- της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη, με ενεργή στήριξη της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη ολοκληρωμένης και αποφασιστικής αντιμετώπισης του φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή, με προστασία των χριστιανικών πληθυσμών και άλλων κοινοτήτων.

Παράλληλα υπογραμμίσθηκε η σημασία ενίσχυσης της πολυεπίπεδης συνεργασίας Ελλάδας- Αιγύπτου που βασίζεται σε ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς.

Σχετικά άρθρα