Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στέλνει τη λίστα στους εταίρους – δανειστές

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στέλνει τη λίστα στους εταίρους – δανειστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάνης Βαρουφάκης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι, Μνημόνιο, Πιέρ Μοσκοβισί,

Στη λίστα που αποστέλλει την Τρίτη το πρωί ο Γιάνης Βαρουφάκης στους δανειστές – εταίρους περιλαμβάνονται οι προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά και τις απαιτήσεις των δανειστών να υλοποιηθούν κρίσιμες μεταρρυθμίσεις και να μην προκληθούν ελλείμματα. Τη λίστα θα παραλάβουν ο κοινοτικός επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί και οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Η λίστα με τα μέτρα θα αξιολογηθεί γραμμή προς γραμμή και η κυβέρνηση ελπίζει ότι δεν θα υπάρξουν ανατροπές, που θα τη φέρουν σε δύσκολη θέση.

Εάν όλα πάνε καλά τότε μέχρι το βράδυ της Τρίτης θα πάρει το πράσινο φως μέσω τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών.

Εάν υπάρξουν ενστάσεις, κυρίως από τη γερμανική πλευρά, που παρακολουθεί με ιδιαίτερη αυστηρότητα τη διαδικασία, τότε θα υπάρξει και νέος κύκλος σκληρών διαπραγματεύσεων.

Το ενδιαφέρον ουσιαστικά στρέφεται στο πώς θα υποδεχθούν οι δανειστές και εταίροι τις προτάσεις της κυβέρνησης για υλοποίηση κοινωνικών πολιτών, όπως αυτές περιγράφονται στον πρώτο πυλώνα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος περιλήφθηκε ολόκληρος, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, στη λίστα Βαρουφάκη.

Ανάλογο ενδιαφέρον αναμένεται να προκαλέσουν και οι πολιτικές που μπήκαν από τον δεύτερο πυλώνα και αφορούν «στην άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».

Σχετικά άρθρα