Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Συνοπτική και περιεκτική η λίστα… δίνει ανάσα στην Ελλάδα

Βαρουφάκης: Συνοπτική και περιεκτική η λίστα… δίνει ανάσα στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNN, Eurogroup, Βρυξέλλες, Γιάνης Βαρουφάκης, Ευρωζώνη,

Συνοπτική και περιεκτική χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης τη λίστα που παραδίδει η Ελλάδα στους εταίρους της, η οποία θα επιτρέψει στη χώρα να πάρει “ανάσες” ώστε να περάσει στην επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN , ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η χώρα θέλει να κερδίσει χρόνο ώστε να προετοιμαστεί σχετικά με τα «ασφυκτικά», όπως τα χαρακτήρισε, πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις μετά την επέκταση του παρόντος προγράμματος, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα είναι ενθουσιασμένο με την ανάκτηση της αξιοπρέπειας και της σχέσης ισοτιμίας που έχει πετύχει η νέα διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, στις συζητήσεις του με τους θεσμούς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με tweet του ευρωβουλευτή Siegfried Muresan, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε στη συνέντευξή του πως το γεγονός πως η Ελλάδα καθυστέρησε να στείλει τη λίστα αποδίδεται σε επιθυμία των εταίρων.

Ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία του ότι οι διαπραγματεύσεις για τις επόμενες φάσεις και για το πρόγραμμα μετά το πρόγραμμα-γέφυρα θα στεφτούν με επιτυχία.

Σχετικά άρθρα