Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη γύρα για… στήριξη της Ελλάδας βγήκε ο Σόιμπλε

Στη γύρα για… στήριξη της Ελλάδας βγήκε ο Σόιμπλε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Βρυξέλλες, Γερμανία, Γιάνης Βαρουφάκης,

Έντονη προεργασία έχει ξεκινήσει ήδη στη Γερμανία, όπου ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βρίσκεται σε εκστρατεία πειθούς των βουλευτών προκειμένου να στηρίξουν τη συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ ακύρωσε μάλιστα τη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όζμπορν.

Εν τω μεταξύ, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών συγκέντρωσε την Κυριακή όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να αποσταλούν στους βουλευτές και να ενημερωθούν για τα ελληνικά σχέδια πριν οι ίδιοι κληθούν να αποφασίσουν.

Όπως σημειώνει η Handelsblatt, μετά από πέντε χρόνια λιτότητας ο Β. Σόιμπλε έχει συνηθίσει να «πουλάει» συμβιβασμούς στους βουλευτές.

Αυτή τη φορά όμως, όπως εκτιμάται, η αποστολή του δεν είναι τόσο δύσκολη, καθώς μαζί με την Άγκελα Μέρκελ κατάφεραν να περάσουν σχεδόν όλα τα σημεία τα οποία οι ίδιοι θεωρούν σημαντικά.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα και να υπάρξει στη συνέχεια αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς.

Επιπλέον, η κυβέρνηση Τσίπρα υπόσχεται να μην αναιρέσει μεταρρυθμίσεις, ενώ θα λαμβάνει χρήματα «βήμα προς βήμα», όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Σχετικά άρθρα