Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Να μας πει ο Τσίπρας πώς θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του

Γερμανία: Να μας πει ο Τσίπρας πώς θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, Γερμανία, Ευρωζώνη,

Ήρθε η ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να εξηγήσει στην Ευρωζώνη πώς σκοπεύει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ, αναφερόμενος στη λίστα μεταρρυθμίσεων αναμένουν οι Βρυξέλλες από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Ευρώπη πήρε μια ανάσα, τίποτα περισσότερο και σίγουρα όχι ακόμη μια λύση. Τώρα είναι η σειρά της κυβέρνησης της Αθήνας.

Είναι σαφές: ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει στην ΕΕ πώς η Ελλάδα θέλει να ανταποκριθεί στις δικαιολογημένες προσδοκίες των πιστωτών» δήλωσε ο κ. Στάινμαγιερ στην εφημερίδα Bild και σημείωσε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα πρέπει να γίνουν «χωρίς χαιρεκακία και υπεροψία».

Σχετικά με τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει στη διάθεση άλλων χωρών του Νότου για μεταρρυθμίσεις ενδεχόμενη «επικράτηση» της Αθήνας επί της ΕΕ, ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει ότι πρέπει να διατηρηθεί η αρχή «βοήθεια με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις»

Όπως εξηγεί, «αν η Αθήνα θέλει αλλαγές σε μεμονωμένα σημεία, αυτό είναι εντάξει, αλλά αν οι αλλαγές οδηγούν σε επιπλέον δαπάνες, τότε θα πρέπει να γίνει εξοικονόμηση σε άλλα σημεία ή να στοχεύσει σε αύξηση των εσόδων».

Σχετικά άρθρα