Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Δημήτρης Μάρδας, Ευρώπη, Ρύθμιση 100 Δόσεων,

Στην αποκάλυψη ότι η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, την οποία το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα, βρίσκεται μέσα στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση για να αποστείλει μέχρι τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο κ. Μάρδας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι μέσα στη λίστα κι έχοντας υπόψη την παράγραφο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στη συμφωνία της Παρασκευής, η άποψή μου είναι ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Αναφέρω τη συμφωνία γιατί κάποιοι είπαν ότι αυτό αποτελεί μονομερή ενέργεια και δεν θα γίνει αποδεκτή.

Η φρασεολογία της παραγράφου λέει ότι “απαγορεύονται μονομερείς ενέργειες υπό την προϋπόθεση ότι δεν προκαλούν δημοσιονομικό κενό”, και αυτό δεν προκαλεί δημοσιονομικό κενό»

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς χθες σε δηλώσεις του είχε τονίσει ότι θέματα όπως τα εργασιακά και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις δεν θα τεθούν επί τάπητος σε διαπραγματεύσεις.

Η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση θα εξεταστούν στο Euroworking Group της Τρίτης.

Σχετικά άρθρα