Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο 81% η θετική γνώμη για την κυβέρνηση – Στο 87% η δημοτικότητα Τσίπρα

Στο 81% η θετική γνώμη για την κυβέρνηση – Στο 87% η δημοτικότητα Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Public Issue, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Δημοσκοπήσεις, Ευάγγελος Βενιζέλος, Πάνος Καμμένος, Σταύρος Θεοδωράκης,

Συντριπτική είναι η αποδοχή των πολιτών για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , αλλά και για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Public Issue για την «Αυγή», που διεξήχθη από τις 12 έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Η θετική εντύπωση για την κυβέρνηση βρίσκεται στο 81%, ενώ για την αντιπολίτευση το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 16%. Οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία είναι μόλις στο 11% και για την αντιπολίτευση στο 74%.

Η έγκριση των χειρισμών της κυβέρνησης στο 80% έναντι 13% που εκφράζουν διαφωνία, θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 69%, το 83% απορρίπτει το Μνημόνιο και μόλις το 6% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του.

Το 86% των ερωτηθέντων αισθάνονται εθνικά υπερήφανοι και μόνο το 13% δεν αισθάνεται υπερηφάνεια

Στο 87%, αυξημένη κατά 42 ποσοστιαίες μονάδες, η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα, που θεωρείται κατάλληλος για πρωθυπουργός με 73%

Στο 24%, μειωμένη κατά 19 μονάδες, η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά, που θεωρείται κατάλληλος για πρωθυπουργός με 12%

Στον αντίποδα, οι αρνητικές γνώμες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αγγίζουν το 74%, ενώ ενισχυμένη είναι η δημοτικότητα του Πάνου Καμμένου στο 57%. Σταθερή στο 42% η δημοτικότητα του Σταύρου Θεοδωράκη. Ενισχυμένη κατά 8 μονάδες και η δημοστικότητα του Δ. Κουτσούμπα στο 39%.

Μεγάλη πτώση στη δημοτικότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου που έφτασε στο 17% από 28%.

Υψηλή η δημοτικότητα του Γιάνη Βαρουφάκη με 75% και με 24% αρνητικές γνώμες

Το 64% θεωρεί σωστή την κατεύθυνση της χώρας και 20% λάθος

Σχεδόν οι μισοί το 49% έχει την άποψη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και το 15% χειρότερα, ενώ το 13% φοβάται ότι η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερέψει.

Σχετικά άρθρα