Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

FAZ: Τη Δευτέρα το πρώτο κρας τεστ για τη συμφωνία του Eurogroup

FAZ: Τη Δευτέρα το πρώτο κρας τεστ για τη συμφωνία του Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Τη Δευτέρα τα πράγματα θα σοβαρέψουν». Έτσι τιτλοφορείται άρθρο της γερμανικής Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) για την Ελλάδα, στο οποίο επισημαίνεται ότι επίκειται το πρώτο crash test επί των ελληνικών προτάσεων στη Σύνοδο Κορυφής.

«Αυτή την συμφωνία θα μπορούσαν η Ελλάδα και οι άλλες χώρες να την πετύχουν ήδη πριν από δέκα μέρες: ακόμη και με τη νέα κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα συνεχίζει το παλιό πρόγραμμα διάσωσης -κατ’ αρχάς για τέσσερις ακόμη μήνες. Τα χρήματα θα καταβληθούν εάν η χώρα μεταρρυθμιστεί», γράφει ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας.

Επισημαίνει δε τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη: «Εάν τη Δευτέρα οι μεταρρυθμίσεις μας δεν αρέσουν στους Θεσμούς, τότε θα έχουμε πρόβλημα -τότε η συμφωνία θα είναι νεκρή».

«Η οικονομία στην Ελλάδα δεν είναι ακόμη πραγματικά ανταγωνιστική. Ίσως οι αποκρατικοποιήσεις θα μπορούσαν να καταστήσουν τη χώρα αποτελεσματικότερη, αλλά η κυβέρνηση θέλει και πάλι να σταματήσει κάποιες από αυτές», σημειώνει η FAZ.

Και καταλήγει, μεταξύ άλλων: «Το θέμα τώρα είναι η εμπιστοσύνη και, αν πιστέψει κανείς τους Ντάισελμπλουμ και Βαρουφάκη, η εμπιστοσύνη αυξήθηκε και πάλι πολύ γρήγορα αυτή την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Το πρώτο τεστ έρχεται την Δευτέρα. Τότε πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν τα σχέδια. Η υπόλοιπη Ευρώπη είναι πολύ ανυπόμονη για αυτό. Και μετά έρχεται σύντομα το δεύτερο τεστ, αν τα καταγεγραμμένα σχέδια θα εφαρμοστούν και στην πράξη».

Σχετικά άρθρα