Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέος “αναβρασμός” στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν θα εφαρμοστεί… κομμουνισμός;

Νέος “αναβρασμός” στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν θα εφαρμοστεί… κομμουνισμός;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΣΥΡΙΖΑ,

Η είδηση ότι επικρατεί ένας σχετικός αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί είδηση. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι, γενικώς, “αναβράζουν” εύκολα, είναι στο dna τους από τον αριστερισμό…

Τώρα, από ό,τι διαβάζουμε και ακούμε, διάφοροι επαναστάτες που ονειρεύονταν να ζήσουν στην εποχή μας τη δική τους Οκτωβριανή Επανάσταση, φαίνεται να μην συμφωνούν με το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους εταίρους αλλά και την τελική λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα στείλει η κυβέρνηση την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Ακούγεται ότι στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας ζήτησαν να υπάρξει το Σάββατο ή την Κυριακή έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας καθώς εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το κείμενο της συμφωνίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο συνεδρίασης απομακρύνεται εως ότου η κυβέρνηση ολοκληρώσει και στείλει την λίστα με τα μέτρα που προτείνει στους εταίρους.

Το αίτημα έρχεται σε συνέχεια της επεισοδιακής χθεσινής συνεδρίασης της πολιτικής Γραμματείας όπου εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις για την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης και για το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης.

Αντιδράσεις που δεν προήλθαν μόνο απο στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και απο στελέχη που ανήκουν στο προεδρικό περιβάλλον. Ορισμένοι δε φέρεται να είπαν «Αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό κρούσμα. Υπάρχουν και όρια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και πριν δυόμιση χρόνια ήταν ένα μικρό κόμμα του 4% αποτελούμενο από δεκάδες συνιστώσες, ομαδούλες και παρέες (τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του Συνασπισμού), πολλές από τις οποίες μάλιστα προέρχονταν από τη λεγόμενη εξωκοινοβουλευτική – αριστερίστικη αριστερά. Άνθρωποι, δηλαδή, που δεν είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους ότι θα γίνονταν μια ημέρα κυβέρνηση.

Σε όλους αυτούς ήρθε… ξαφνικό το “φούσκωμα” του ΣΥΡΙΖΑ και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν γραφικές ή περιθωριακές ιδεοληψίες και να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα…

Είναι εκείνοι που σίγουρα θα επέλεγαν ένα δοξασμένο “τέλος” πάνω στα οδοφράγματα. Τον λαό όμως τον ρώτησαν; Γνωρίζουν γιατί τους ψήφισε ο ελληνικός λαός, ο οποίος δεν ήταν και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ; Νομίζουν ότι πήραν ψήφο για το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;

Κάντε ένα πείραμα, βγείτε στο δρόμο και ρωτήστε 100 τυχαίους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ εάν γνωρίζουν ή εάν θεωρούν εφικτό το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ο δημοκρατικός λαός ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για δύο λόγους. Ο ένας και σημαντικότερος για να φύγουν οι Σαμαροβενιζέλοι από την εξουσία, ο δεύτερος προσδοκώντας κοινωνική δικαιοσύνη. Στο δεύτερο, φυσικά, σηκώνει μεγάλη συζήτηση για το πώς αυτή θα επιτευχθεί.

Ένα όμως είναι το βέβαιο: ο λαός που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ! Να το θυμούνται καλά αυτό στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να μην αναλώνονται στις αγαπημένες τους αμπελοφιλοσοφίες που συνήθως ουδεμία σχέση έχουν με την κοινωνική πραγματικότητα.

Σχετικά άρθρα