Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup: Πολιτική συμφωνία χωρίς νέα μέτρα και χωρίς τρόικα

Eurogroup: Πολιτική συμφωνία χωρίς νέα μέτρα και χωρίς τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Βρυξέλλες, Γερμανία, Γιάνης Βαρουφάκης, Ισπανία, Πορτογαλία,

Τετράμηνη παράταση χωρίς τρόικα και χωρίς νέα μέτρα, προβλέπει η συμφωνία που «κλείδωσε» στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η νέα συμφωνία δεν προβλέπει συγκεκριμένο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, παρέχοντας έτσι ευελιξία στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Έως τη Δευτέρα, το αργότερο, η Ελλάδα θα πρέπει να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που θα αφορά ειδικά τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η νέα κυβέρνηση, οι οποίες θα αφορούν κυρίως στη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και τη δημόσια διοίκηση.

Η αξιολόγηση από του Ευρωπαίους εταίρους υπό τη μορφή τρόικας καταργείται, ενώ αξιολόγηση θα υπάρξει συγκεκριμένα επί των προτάσεων της Ελλάδας για τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Περιορισμένη η εφαρμογή των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει, επίσης, η νέα συμφωνία.

Για μεγάλη επιτυχία στη διαπραγμάτευση κάνει λόγο το Μαξίμου, καθώς η νέα συμφωνία δεν περιλαμβάνει μνημονιακές μεταρρυθμίσεις.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι η τετράμηνη συμφωνία θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για να καταρτιστεί το νέο πρόγραμμα με αναπτυξιακό προσανατολισμό.

Όσον αφορά στο «παρασκήνιο» του Eurogroup, κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι πρώτη φορά η Ελλάδα δεν ήταν μόνη της, ενώ αίσθηση προκάλεσε η προσπάθεια της Ισπανίας και της Πορτογαλίας να μπλοκάρουν τη συμφωνία, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Επίσης, o Γερμανός υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Eurogroup, αμέσως μόλις έδωσε την έγκρισή του επί του κοινού ανακοινωθέντος.

Σχετικά άρθρα