Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο εδώλιο ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Στο εδώλιο ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Λίστα Λαγκάρντ, ΠΑΣΟΚ,

Στις 25 Φεβρουαρίου έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεση για τη λίστα Λαγκάρντ, η οποία θα φέρει τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η δίκη θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, εκεί που πριν 24 χρόνια δικάστηκαν οι Ανδρέας Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας, Δημήτρης Τσοβόλας, Γιώργος Πέτσος και Γιώργος Κοσκωτάς.

Η έναρξη της δίκης θα γίνει πρωί, αλλά όλες οι επόμενες συνεδριάσεις θα ξεκινούν αργά το μεσημέρι και θα ολοκληρώνονται το βράδυ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 για τους καταχραστές του Δημοσίου και το επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα (λόγω των επιβαρυντικών διατάξεων του Ν. 1608/1950) της απόπειρας απιστίας.

Πάντως, το νομικό παράδοξο του νόμου περί ευθύνης υπουργών, όπως έλεγαν νομικοί, είναι ότι στην σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου κληρώθηκαν και μετέχουν δύο αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας (και ένας αναπληρωματικός αντιπρόεδρος του ΣτΕ), αλλά πρόεδρος του δικαστηρίου είναι αρεοπαγίτης.

Αυτό σημαίνει ότι στην ιεραρχία της Δικαιοσύνης ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου είναι χαμηλότερου βαθμού από αυτόν που κατέχουν οι δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ.

Σχετικά άρθρα