Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ελληνική κυβέρνηση καταγγέλλει γερμανική προβοκάτσια

Η ελληνική κυβέρνηση καταγγέλλει γερμανική προβοκάτσια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βρυξέλλες, Γερμανία, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γιάνης Βαρουφάκης, Εφημερίδα Bild, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μέγαρο Μαξίμου,

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε δημοσίευμα της Bild σύμφωνα με το οποίο η ελληνική πλευρά έστειλε, κατά λάθος, μη συμφωνημένο κείμενο με τις θέσεις της στις Βρυξέλλες την Πέμπτη με την έκδοση που προτίθετο να στείλει να είναι ένα βήμα εγγύτερα στις προϋποθέσεις που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η Bild επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές πηγές.

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι, το κείμενο με το αίτημα της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, δεν ήταν το συμφωνηθέν, προκαλώντας τη σημερινή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις του Eurogroup.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Τετάρτη «κατέληξαν σε ένα κείμενο που θα εξασφάλιζε την υποστήριξη των εταίρω».

Ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε στις Βρυξέλλες μια τροποποιημένη εκδοχή της επιστολής, στην οποία –αντίθετα με τα συμφωνηθέντα – είχαν απαλειφθεί οι διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα δεχθεί τους όρους διάσωσης που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η πρόταση που είχε σταλεί (από τον Γιάνη Βαρουφάκη) σύντομα απορρίφθηκε από τη Γερμανία ως ανεπαρκής.

Το επίμαχο ρεπορτάζ αναφέρει ότι στις συνομιλίες που είχε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το έγγραφο ως «διοικητικό λάθος».

Η διάψευση της Αθήνας

«Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται το ευφάνταστο σενάριο ότι εστάλη λάθος επιστολή στο Eurogroup και ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην κ. Μέρκελ γι’ αυτό το υποτιθέμενο λάθος! Είναι προφανές ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές».

Σχετικά άρθρα