Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Podemos: Αν δεν συμφωνήσουν με Ελλάδα… θα βρουν μπροστά τους τη Λεπέν

Podemos: Αν δεν συμφωνήσουν με Ελλάδα… θα βρουν μπροστά τους τη Λεπέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Podemos, Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισπανία, Μαρίν Λεπέν, Πάμπλο Ιγκλέσιας,

Αν οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν συμφωνήσουν με την Ελλάδα, σε λίγους μήνες θα κληθούν πιθανότατα να διαπραγματευτούν με τη Μαρίν Λεπέν, δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

«Εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα, εάν συνεχίσουν να εφαρμόζουν έναν δογματισμό που έχει φέρει εμάς τους Ευρωπαίους σε μία καταστροφή, ίσως σε λίγους μήνες θα έχουν να διαπραγματευτούν με την [επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου] Μαρίν Λε Πεν. Και δεν θέλω αυτό να συμβεί» τόνισε.

Σύμφωνα με το CNBC, ο κ. Ιγκλέσιας θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας, ενδεχόμενο που φαίνεται να τρομάζει τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, οι οποίοι συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους με την Ελλάδα.

«Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές που μίλησαν με το CNBC, υπουργοί Οικονομικών και πρωθυπουργοί στην Ευρώπη εκφράζουν ανησυχία ότι εάν φανούν επιεικείς με την Ελλάδα, αυτό θα ενθαρρύνει άλλα κινήματα που εναντιώνονται στη λιτότητα. Το κόμμα του Ιγκλέσιας είναι στην κορυφή του καταλόγου» προσθέτει το αμερικανικό δίκτυο.

Σχετικά άρθρα