Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο “παρά πέντε” του Eurogroup

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο “παρά πέντε” του Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Βρυξέλλες, Γερμανία, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γιάνης Βαρουφάκης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,

Με καθυστέρηση 90 λεπτών, στις 17:30, θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Eurogroup. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η ώρα έναρξης άλλαξε για την καλύτερη προετοιμασία της συνεδρίασης και την πραγματοποίηση διμερών συναντήσεων

Στις 17.30 αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup, με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για προετοιμασία και για διμερείς συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών Οικονομικών, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ.

Σε μια ύστατη προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας επί του ελληνικού αιτήματος στο σημερινό Eurogroup συγκλίθηκε τετραμερής συνάντηση Λαγκάρντ – Ντάισελμπλουμ – Βαρουφάκη – Σόιμπλε πριν την έναρξη των εργασιών του Εurogroup.

Λίγο νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η Γερμανία θεωρεί το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης σημείο εκκίνησης για συζητήσεις.

«Κατά την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης (το ελληνικό αίτημα) δεν είναι ακόμη επαρκές», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όμως «θεωρείται ένα σημείο εκκίνησης για άλλες συζητήσεις».

Σε «λευκό καπνό» ελπίζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος τόνισε ότι η προσπάθεια από την Ελλάδα έχει γίνει και είναι θέμα των εταίρων τώρα να ανταποκριθούν, σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στον χώρο της συνεδρίασης.

Σχετικά άρθρα