Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Όταν λέμε παράταση του προγράμματος να γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό

Μέρκελ: Όταν λέμε παράταση του προγράμματος να γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Άνγκελα Μέρκελ, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μνημόνιο, Φρανσουά Ολάντ,

«Για την Ελλάδα έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις. Είχαμε μια επιστολή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στο πλαίσιο αυτής της επιστολής πρέπει να βρούμε λύση», υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Όλες οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές και πρέπει να γίνει σεβαστή και η ψήφος των Ελλήνων. Ετσι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τόνισε: Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και πρέπει να παραμείνει μέρος αυτής. Θα κάνουμε το παν και η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να υπάρξει μια συμφωνία. Δεν γνωρίζω κανένα σενάριο Grexit. Δεν είναι η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Αγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι τόσο οι Γερμανοί πολιτικοί όσο και οι πολιτικοί όλων των χωρών της ευρωζώνης έχουν ως στόχο να παραμείνει στην ευρωζώνη η Ελλάδα. «Οι Ελληνες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες, υπάρχει μεγάλη πρόοδος, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», υπογράμμισε, σημειώνοντας ωστόσο ότι απομένουν ακόμα πράγματα να γίνουν στην αγορά εργασίας.

Ερωτηθείσα για τα περί Δούρειου Ίππου, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πολλά από την ελληνική μυθολογία αλλά «όταν μιλάμε για παράταση προγράμματος, θα πρέπει να γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, οι υπουργοί Οικονομικών θα ασχοληθούν απόψε εντατικά με το ζήτημα».

Σχετικά άρθρα