Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup: Ολιγόωρη αναβολή για… «μασάζ» στον Σόιμπλε

Eurogroup: Ολιγόωρη αναβολή για… «μασάζ» στον Σόιμπλε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Βρυξέλλες, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Γιάνης Βαρουφάκης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ,

Οργασμός ζυμώσεων και διαβουλεύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, με το Eurogroup για το ελληνικό αίτημα παράτασης να καθυστερεί σύμφωνα με ανακοίνωση κατά 1,5 ώρα και να ξεκινά στις 17:30 αντί για τις 16:00 που ήταν προγραμματισμένο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη με την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η έκτακτη συνάντηση των τεσσάρων πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup είναι και ο λόγος αναβολής του.

Στόχος της έκτακτης συνάντησης είναι όπως όλα δείχνουν οι προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και να καμφθούν οι αντιστάσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, καθώς ο Σόιμπλε από χθες απέρριψε το ελληνικό αίτημα, ερχόμενος σε μετωπική ρήξη με πολλούς ομολόγους του και προπαντώς με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που το χαρακτήρισε θετιό βήμα.

Ήδη λίγο νωρίτερα η γερμανίδα Καγκελάριος «άδειασε» κατά το ήμισυ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ισχυριζόμενη ότι το ελληνικό αίτημα αποτελεί μία καλή αρχή για περαιτέρω διάλογο.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά τη δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές στο Reuters ότι η Ελλάδα έκανε τα πάντα και περιμένει το αίτημα να γίνει δεκτό.

Νωρίτερα ανώτατος αξιωματούχος από την ελληνική αντιπροσωπεία τόνισε στο Reuters ότι η Ελλάδα έκανε τα 5/5 από τη διαδρομή μέχρι τη συμφωνία και πλέον το ένα πέμπτο μένει να το κάνουν οι ευρωπαίοι. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προσέρχεται τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup για μία οριστική συμφωνία, ωστόσο δεν προτίθεται να κάνει άλλες υποχωρήσεις.

Σχετικά άρθρα