Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: «Ανάσταση» της ΜΟΜΑ ως το καλοκαίρι

Καμμένος: «Ανάσταση» της ΜΟΜΑ ως το καλοκαίρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βρυξέλλες, Λάρισα, Μισθοί, ΜΟΜΑ, Πάνος Καμμένος, Συντάξεις,

Στην επανασύσταση της ΜΟΜΑ προχωρά δυναμικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στους πρώτους έξι μήνες.

«Στο σχεδιασμό είναι να υπάρχει και στη Λάρισα. Θα αρχίσει από το Λουτράκι, από το Μηχανικό του Λουτρακίου, θα προχωρήσει στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην συνέχεια μάλλον στη Λάρισα θα υπάρχει μια μεγάλη μονάδα», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σχολιάζοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Καμμένος επισήμανε: «Είναι σημαντικό ότι σε μία δύσκολη στιγμή που το έθνος διαπραγματεύεται ενωμένο στο εξωτερικό, έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκλέγεται με πάρα πολύ μεγάλη πλειοψηφία».

Σχετικά με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι «τις επόμενες ώρες, στο Eurogroup, έχουμε μία μάχη.

Δεν μπορούν πλέον να αντιπολιτεύονται σε μία εθνική προσπάθεια θα πετύχουμε το λογικό, γιατί αυτό που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση είναι το λογικό, δηλαδή να εφαρμοστεί η Δημοκρατία».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σχολίασε και στην υπόσχεση της κυβέρνησης για το επίδομα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως γνωρίζετε, η πρώτη απόφαση που πήραμε ήταν να δοθεί το επίδομα της παραμεθορίου που παίρνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου.

Είναι δέσμευση της κυβέρνησης-το επαναλαμβάνω από εδώ, από το ΑΤΑ-να εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την τεράστια αδικία την οποία υπέστη», τόνισε.

Τέλος ο Πάνος Κάμμενος, υπογράμμισε ότι «θα δοθεί, καταρχήν, η αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις, αυτό που μπορούμε να δώσουμε άμεσα. Και με δόσεις ελπίζω, που θα τις καθορίσουμε πολύ σύντομα – θα ολοκληρώσει η Επιτροπή στα τέλη Μαρτίου – να δίνουμε και όλα τα αναδρομικά, ένα μέρος κάθε μήνα.

Να ξέρετε ότι αυτά θα προκύψουν και από αρκετές περιπτώσεις εξοπλιστικών οι οποίες έχουν ήδη οδηγηθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων».

Σχετικά άρθρα