Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Σαμαράς «άφρισε» με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου

Γιατί ο Σαμαράς «άφρισε» με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

Το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ήθελε να ακολουθήσει πάρα πολύ ο Αντώνης Σαμαράς, μην υπερψηφίζοντας την πρόταση Τσίπρα για τον Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, παντελώς απομονωμένος και περιχαρακωμένος από το στενό επικοινωνιακό του επιτελείο, το οποίο δεν τολμάει να κυκλοφορήσει στους διαδρόμους της Συγγρού, συνεχίζει να αναζητά τρόπους να παραμείνει γατζωμένος στο τιμόνι της παράταξης, ελπίζοντας ακόμα στο κακοσχεδιασμένο σενάριο – μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο – της αριστερής παρένθεσης.

Η υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες έσκασε σαν βόμβα στη λεωφόρο Συγγρού, με τον Αντώνη Σαμαρά ωστόσο να μην έχει ουσιαστικά άλλη επιλογή παρά να στηρίξει την υποψηφιότητα Παυλόπουλου, καθώς κάθε άλλη στάση θα αποτελέσει casus belli ενάντια στον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή και την ευρύτατη κοινωνική βάση του πρώην πρωθυπουργού.

Ο βασικός λόγος που ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς κατά πολλούς που έχουν βρεθεί στο παρελθόν στο στενό του περιβάλλον «άφρισε», είναι γιατί γνωρίζει ότι με την αλλαγή της τελευταίας στιγμής και την πρόταση Τσίπρα για Παυλόπουλο, στρώνεται με ροδοπέταλα ο δρόμος για τον βασικότερο δελφίνο που κατά γενική ομολογία μπορεί να πάρει τα ηνία του κόμματος, έχοντας τα εχέγγυα τόσο της βάσης της παράταξης, όσο και του εξωτερικού παράγοντα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Αβραμόπουλος το φθινόπωρο, όταν η κατάσταση για την κυβέρνηση Σαμαρά έδειχνε ήδη μη αναστρέψιμη, οδηγήθηκε στη φιλόξενη «εξορία» των Βρυξελλών από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά για το τιμητικό αξίωμα του Ευρωπαίου Επιτρόπου. Με αυτόν τον τρόπο ο Σαμαράς επιχείρησε να βγάλει από το εσωκομματικό παιχνίδι διαδοχής που έβλεπε ότι θα άνοιγε την επομένη των εκλογών τον βασικότερο διεκδικητή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι υπόλοιποι τα ονόματα των οποίων παίζουν μέχρι στιγμής δεν διαθέτουν το ειδικό βάρος αλλά και τη διεθνή αναγνώριση και αποδοχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η διαφαινόμενη εδώ και καιρό πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε στρέψει σε παντελώς άλλη ρότα τους πολιτικούς μακιαβελισμούς της ομάδας Σαμαρά, η οποία θεωρούσε ότι ξεμπλέκει μία και καλή με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Τα πάντα ωστόσο ανατράπηκαν με τη σφήνα της τελευταίας στιγμής του Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς με αυτήν την κίνηση ο νυν πρωθυπουργός – εφόσον επιβεβαιωθεί το ενδιαφέρον Αβραμόπουλου για την ηγεσία της γαλάζιας παράταξης – θα έχει άριστες σχέσεις και με τους δύο και ο Αντώνης Σαμαράς θα αναπαύεται στην οικία του στην Κηφισιά…

Σχετικά άρθρα