Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαβάστε πώς ο Τσίπρας κυκλώνει, απομονώνει και αποτελειώνει τον Σαμαρά!

Διαβάστε πώς ο Τσίπρας κυκλώνει, απομονώνει και αποτελειώνει τον Σαμαρά!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Προκόπης Παυλόπουλος,

Ο Αλέξης Τσίπρας “κατεβάζει” τον Προκόπη Παυλόπουλο για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την πλευρά της κυβέρνησης. Και κάνει την πρώτη κίνηση στη σκακιέρα για το “ματ” που θα αποτελειώσει τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της κεντροδεξιάς του καραμανλικού στρατοπέδου. Είναι βέβαιο ότι η υποψηφιότητα και εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας δεν στέλνει μόνο μήνυμα εθνικής ενότητας. Απομονώνει ακόμα περισσότερο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αν και ηττημένος των εκλογών έχει βιδωθεί στην προεδρική καρέκλα της Νέας Δημοκρατίας και δεν λέει με τίποτα να πάει σπίτι του.

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος “απελευθερώνεται” για να διεκδικήσει την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Πράγματι, πώς να ξεφορτωθεί η κεντροδεξιά παράταξη τον Αντώνη Σαμαρά εάν δεν υπάρχει ένα πρωτοκλασάτο ηγετικό στέλεχος να αναλάβει την αρχηγία;

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ως αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο επικρατέστερος για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι ο μόνος που μπορεί να αποτελειώσει τον Αντώνη Σαμαρά και με γεωπολιτικές πλάτες, ώστε να αποσταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στο Βερολίνο: “Η Ελλάδα δεν είναι πλέον γερμανικό προεκτοράτο, επιστρέφει στην παραδοσιακή της συμμαχία με τις ναυτικές δυνάμεις”.

Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Σταύρος Θεοδωράκης, πίσω από την ταυτότητα του “φιλοευρωπαϊστή” εννοούν ότι είναι ταγμένοι στη γερμανική ηγεμονία.

Οι άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας είναι “δυτικές” αλλά όχι γερμανικές. Η γερμανική κατοχή στη χώρα τελειώνει σύντομα. Οι γερμανόφιλοι θα ξηλωθούν ο ένας μετά τον άλλον παντού. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Σχετικά άρθρα