Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στη Γερμανία: Πάντα ο ένας κάνει κουμάντο στους 18

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στη Γερμανία: Πάντα ο ένας κάνει κουμάντο στους 18
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Βρυξέλλες, Γερμανία, Γερούν Ντάισελμπλουμ,

Σαφείς αιχμές κατά της Γερμανίας άφησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «ανοιχτή παραβίαση των ευρωπαϊκών συνθηκών που αναγνωρίζουν τις δημοκρατικές αξίες και τη λαϊκή κυριαρχία.

Η οργή του πρωθυπουργού κατά «ορισμένων από τους εταίρους» ήταν εμφανής, «φωτογραφίζοντας» τη Γερμανία, καθώς από τους 18 αποφασίζει πάντα ο ένας, όπως δήλωσε κατηγορηματικά.

Συγκεκριμένα για τον Β. Σόιμπλε, είπε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχασε την ψυχραιμία του, εκφραζόμενος υποτιμητικά για τον ελληνικό λαό.

«Να μην λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα και διεκδικούν αξιοπρέπεια» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα για το χθεσινό Eurogroup, ο πρωθυπουργός είπε ότι «στο παρά 5» αντικαταστάθηκε η κοινή δήλωση που είχε συμφωνηθεί τόσο ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όσο και ανάμεσα στον ΥΠΟΙΚ, Γ. Βαρουφάκη, και τον ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών, Πιερ ΜΟσκοβισί.

Τη νέα δήλωση κατέθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και την οποία «ποιος ξέρει ποιος την εμπνεύστηκε», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για παρέμβαση της Γερμανίας.

Το καινούριο κείμενο, όχι μόνο δεν εγκατέλειπε το μνημόνιο, αλλά υποδείκνυε και τα ακριβή μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή του, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.

«Κινούμενοι στο όριο των κόκκινων γραμμών μας αποδεχθήκαμε το αρχικό σχέδιο ανακοινωθέντος που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, επέκταση της δανειακής σύμβασης -όχι του τρέχοντος προγράμματος- και τη χρηματοδότηση των μέτρων κατά της ανθρωπιστικής κρίσης».

Το γεγονός ότι τέθηκε σε συζήτηση το προκλητικό αυτό έγγραφο –το δεύτερο προσχέδιο- είναι από μόνο του απόδειξη ότι συγκεκριμένοι κύκλοι στην Ευρωζώνη θέλουν να υπονομεύσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας με την Ευρωζώνη και το μέλλον της, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

«Η διαπραγμάτευση είναι πολιτική με γεωπολιτικές προεκτάσεις», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, καθώς τη λύση δεν θα την δώσουν τεχνοκράτες αλλά οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης.

Σχετικά άρθρα