Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρ. Μητσοτάκης: “Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να βάλει όλη την Ευρώπη απέναντι”

Κυρ. Μητσοτάκης: “Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να βάλει όλη την Ευρώπη απέναντι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3», στην εκπομπή «Πρώτη γραμμή» των δημοσιογράφων, Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, δήλωσε τα ακόλουθα:

• Η Κυβέρνηση ξεκίνησε με ένα σημαντικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα: Ήταν νέα Κυβέρνηση, με μεγάλη αποδοχή και με πρωτογενή πλεονάσματα που αποτελούσαν τη βάση της συζήτησης.

• Η χώρα χρειάζεται χρήματα το Μάρτιο, για αυτό άλλωστε γίνει όλη η συζήτηση. Η Κυβέρνηση φάνηκε απροετοίμαστη να παρουσιάσει στο τραπέζι ένα εναλλακτικό μεταρρυθμιστικό αφήγημα. Επιπλέον, παρουσίασε μέτρα που θα είχαν σημαντικό δημοσιονομικό κόστος. Συνεπώς, προέταξε ένα ανεδαφικό αφήγημα.

• Η Κυβέρνηση έπρεπε να ζητήσει εξαρχής παράταση, για να έχει χρόνο.

• Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει καταφέρει να τους βάλει όλους στην Ευρώπη απέναντι.

• Εμείς είχαμε συμφωνήσει να κλείσει το μνημόνιο και να πάμε σε ένα καθεστώς προληπτικής χρηματοδότησης. Αυτή τη στιγμή είμαστε εγκλωβισμένοι. Θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο η κυρία Μέρκελ να μην δεχθεί την πρότασή του. Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να δοθεί παραπάνω χρόνος, ώστε η Κυβέρνηση να προτάξει εναλλακτικό σχέδιο.

• Έχω ζητήσει να συναντήσω την Πρόεδρο της Βουλής για να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου που αύριο υπάρχει στην ημερήσια διάταξη θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και σήμερα δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο υποψήφιος. Αυτό δεν είναι κοινοβουλευτικά αποδεκτό.

• Και σήμερα ακόμα υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οποιαδήποτε εσωκομματική συζήτηση υπό την παρούσα συγκυρία είναι άκαιρη. Το μόνο που θα σας πω είναι ότι ο πρώτος που πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του είναι ο πρόεδρος του κόμματος. Το βέβαιο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει ριζικά – και στο οργανωτικό μοντέλο λήψης αποφάσεων.

Σχετικά άρθρα