Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σακελλαρίδης: Η Αθήνα “δεν θα συρθεί από κανένα τελεσίγραφο”

Σακελλαρίδης: Η Αθήνα “δεν θα συρθεί από κανένα τελεσίγραφο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Γιάνης Βαρουφάκης, Γιάννης Δραγασάκης, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μάριο Ντράγκι, Μνημόνιο,

«Δεν θα ζητήσουμε παράταση ενός προγράμματος που είναι το μνημόνιο. Μας δεσμεύει η λαϊκή εντολή», δήλωσε στον απόηχο του άκαρπου Eurogroup ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας πως η Αθήνα «δεν θα συρθεί από κανένα τελεσίγραφο ή εκβιασμό».

Όσον αφορά την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, τόνισε πως η κυβέρνηση είναι σε «απόλυτη επαφή και συνεννόηση» με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ενόψει της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωτράπεζας αύριο Τετάρτη, όπου θα εξετασθεί εκ νέου η παροχή του έκτακτου μηχανισμού ELA.

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε, πως η συγχρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, οτι δε θα υπάρξει πρωτοβουλία από την κυβέρνηση για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο, η κυβέρνηση είναι ανοικτή στην ενημέρωσή των υπόλοιπων αρχηγών, είτε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη είτε από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σχετικά άρθρα