Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστρία: Η Ελλάδα να ζητήσει την παράταση του προγράμματος

Αυστρία: Η Ελλάδα να ζητήσει την παράταση του προγράμματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Grexit, Αυστρία, Ευρωζώνη, Χανς Γέργκ Σέλινγκ, Χρεοκοπία,

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε ότι περιμένει από την Ελλάδα να ζητήσει την παράταση του προγράμματος στήριξης, μετά την ολοκλήρωση τη Δευτέρα χωρίς την καταγραφή προόδου των συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Από τεχνικής, αλλά και από νομικής απόψεως δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από την υποβολή αιτήματος για την παράταση του τρέχοντος προγράμματος και την αποδοχή των όρων του προγράμματος αυτού» δήλωσε ο Σέλινγκ στο αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ORF.

«Γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο των όρων υπάρχει, φυσικά, περιθώριο ευελιξίας» είπε προσθέτοντας ότι μία τέτοια παράταση θα μπορούσε να διαρκέσει τέσσερις έως έξι μήνες ώστε να επιτραπεί η λήψη νέων μέτρων ή υπογραφή νέων συμφωνιών με την Ελλάδα.

Ο Σέλινγκ δήλωσε την Τρίτη στο γερμανικό ραδιόφωνο ότι, προς το παρόν, δεν περιμένει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη μετά τις άκαρπες χθεσινές συνομιλίες στο Eurogroup.

Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα θα περιέλθει σε καθεστώς χρεοκοπίας στο τέλος του μήνα και θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ο Σέλινγκ απάντησε: «Αποκλείω αυτό το σενάριο, προς το παρόν. Ενα Grexit δεν είναι προς το συμφέρον κανενός – ούτε του Eurogroup, ούτε της Ελλάδας».

Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας εργάζονται για τη διασφάλιση μίας συμφωνίας, επανέλαβε. «Αλλά η εξεύρεση λύσης σημαίνει επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μεταβάλει τη θέση της…ο χρόνος πιέζει» προειδοποίησε.

Σχετικά άρθρα