Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδικές απολύσεις δια νόμου ζητά η τρόικα

Ομαδικές απολύσεις δια νόμου ζητά η τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Γιάννης Στουρνάρας, Ομαδικές Απολύσεις, Τρόικα,

Πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με νόμο από τη Βουλή ζητά η τρόικα δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο τις διαπραγματεύσεις και την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας.

Κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται Τα Νέα θεωρούν ότι στην τελική ευθεία πριν από τις διπλές εκλογές, μια τέτοια ρύθμιση θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να περάσει από τη Βουλή.

Το θέμα των ομαδικών απολύσεων αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης με την τρόικα που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει την τρόικα ότι οι πρόσφατες αλλαγές που συμφωνήθηκαν με τους κοινωνικούς εταίρους με τις οποίες ενισχύεται η γνωμοδοτική ισχύς του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι εργοδοτών, εργαζομένων αλλά και του υπουργείου Εργασίας, καθιστούν ουσιαστικά περιττή την τελική γνωμοδότηση του εκάστοτε υπουργού. Άλλωστε, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, είναι έτοιμη και η σχετική υπουργική απόφαση.

Σχετικά άρθρα