Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Κλίμα εθνικής υπερηφάνιας στην Ελλάδα παρά τις απειλές

Reuters: Κλίμα εθνικής υπερηφάνιας στην Ελλάδα παρά τις απειλές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Το κλίμα και το αίσθημα εθνικής υπερηφάνιας που επικρατεί στην Ελλάδα τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα περιγράφει σε ρεπορτάζ του το Reuters, σημειώνοντας ότι οι απειλές των Ευρωπαίων για μία ενδεχόμενη επικείμενη καταστροφή αγνούνται.

«Μπορεί οι οι Ευρωπαίοι να απειλούν την Ελλάδα με επικείμενη καταστροφή, οι Έλληνες όμως αγνοούν αυτές τις απειλές και νιώθουν ότι κάτι έχει αλλάξει» σημειώνεται στο δημοσίευμα του Reuters, που κάνει λόγο για «κλίμα ελπίδας, αισιοδοξίας και ευφορίας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν και τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για την Ελλάδα, οι Έλληνες υποστηρίζουν ότι «πήγαμε στους Ευρωπαίους με το κεφάλι μας ψηλά και τους είπαμε φτάνει πια».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο δημοσίευμα στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων, στις οποίες αποτυπώνεται η ευρύτατη στήριξη του κόσμου στην πολιτική και τη διαπραγματευτική στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα «παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα στερείται συμμάχων στην Ευρωζώνη».

«Το κλίμα είναι σε πλήρη αντίθεση με το 2012, όταν ο πανικός σχετικά με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ οδήγησε τους Έλληνες να ψηφίσουν μια κυβέρνηση που ήταν υπέρ του προγράμματος διάσωσης, παρά τη λαϊκή δυσαρέσκεια για το πρόγραμμα» σημειώνεται.

«Η αποστροφή των Ελλήνων για τους ξένους ξεκινά από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπου ήταν αποκομμένοι από την πρόοδο που απολάμβαναν άλλοι Ευρωπαίοι. Υπάρχει επίσης και η δυσαρέσκεια που σιγοβράζει για την βάναυση γερμανική κατοχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» προσθέτει το διεθνές πρακτορείο.

Σχετικά άρθρα