Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Γάτα με πέταλα” ο Κοτζιάς – Σχεδιάζει ελληνική ηγεμονία στην ανατολική Μεσόγειο

“Γάτα με πέταλα” ο Κοτζιάς – Σχεδιάζει ελληνική ηγεμονία στην ανατολική Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Tζον Κέρι, Αίγυπτος, Γεωπολιτική, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Κύπρος, Μέση Ανατολή, Μνημόνιο, Νίκος Κοτζιάς, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Πολλοί ίσως να έχετε υποπτευθεί ότι τα μνημόνια μας τα έφεραν για να μας εξαθλιώσουν και στη συνέχεια να μας πάρουν τον ενεργειακό μας θησαυρό (πετρέλαιο – φυσικό αέριο – ορυκτά) για ένα κομμάτι ψωμί. Ή μάλλον, να μας τα πάρουν τζάμπα, συμψηφίζοντας το δημόσιο χρέος. Ή, ακόμα χειρότερα, να μας τα πάρουν και να έχουμε ακόμα χρέος.

Αυτό ήταν το σχέδιο εξαρχής των Γερμανών. Ίσως για αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε ότι “δεν έχουμε πετρέλαιο” και μίλαγε στην Άνγκελα Μέρκελ για την επιχείριση “Ήλιος”, για πράσινες ενέργειες και πράσινα άλογα. Όχι ότι δικαιολογούμε τον Γιώργο Παπανδρέου, μια ανάποδη σκέψη κάνουμε.

Και θυμάστε όταν είχε έρθει η Άνγκελα Μέρκελ στη Αθήνα πριν δύο χρόνια; Τότε είχε διαρρεύσει ότι είχε ζητήσει τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες και η κυβέρνηση είχε υποκύψει. Από τότε, ακούγεται, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μπήκε στη “μαύρη λίστα” των Αμερικανών. Διότι οι ΗΠΑ δεν μοιράζονται την ενέργεια με κανέναν στον πλανήτη, ούτε με τη “σύμμαχο” Άνγκελα.

Για αυτό και είναι στρατηγική η συμμαχία με το Ισραήλ, διότι Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος κάνουν “κουμάντο” στα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου υπό αμερικανική ηγεμονία.

Το αντάλλαγμα της αμερικανικής ηγεμονίας είναι η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και φυσικά η οικονομική ανάπτυξη που θα προκύψει. Και από την ελληνική κυβέρνηση εξαρτάται εάν αυτή η οικονομική ευμάρεια θα καταλήξει στους πολίτες ή στους γνωστούς ολιγάρχες που λεηλατούν εδώ και 30 χρόνια τη χώρα.

Ο Ερντογάν που έχει πάρει κόκκινη κάρτα από τις ΗΠΑ, επειδή έχει εχθρικές σχέσεις με το Ισραήλ και υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, προσπαθεί να “χωθεί” στα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου. Επικαλούμενος άλλοτε τα δήθεν δικαιώματα της κατεχόμενης Κύπρου, μην αναγνωρίζοντας την ΑΟΖ στο Καστελόριζο, προσπαθώντας να το παίξει “προστάτης της Γάζας”, ώστε να αποκτήσει και η Γάζα ΑΟΖ, και δημιουργώντας τζιχαντιστικό πρόβλημα στην Αίγυπτο στη χερσόνησο του Σινά, όπου οι τζιχαντιστές του Σινά παίρνουν όπλα από την παλαιστινιακή Χαμάς της Γάζας, η οποία παλαιστινιακή Χαμάς στη Γάζα έχει προσκυνήσει ως αφεντικό της τον Ερντογάν.

Αυτό είναι το παιχνίδι. Και από το πώς θα το παίξουμε θα κριθεί όχι μόνο η οικονομική μας ανάκαμψη αλλά και η εθνική μας αναγέννηση.

Ο Νίκος Κοτζιάς γνωρίζει το παιχνίδι καλύτερα από τον καθένα. Τόσο στο τι παίζεται όσο και στο πώς παίζεται. Για αυτό και σε συνομιλία του με τον Κέρι το Σάββατο, έθεσε και θέμα προστασίας των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

“Γάτα” με πέταλα ο Κοτζιάς, σου λέει: οι Τούρκοι παριστάνουν τους προστάτες του Ισλάμ, εμείς των χριστιανών. Όλων των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι στην τελική ανάλυση “δικοί μας” είναι, ως Ρωμιοί. Και προσέξτε πόσο μακριά βλέπει ο άνθρωπος, στην ουσία και χωρίς να χαλά τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, δεν αφήνει τη Μόσχα και το Πατριαρχείο της να “καπελώσουν” τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής. “Αυτά είναι δικά μας”, λέει ο Κοτζιάς.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έβγαλε την Κυριακή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας, Τζον Κέρι και Νίκου Κοτζιά, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο υπουργός Κέρι μίλησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, σήμερα (χθες) για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα» και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «τόνισε τη σημασία, η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι δανειστές της να εργαστούν μαζί εποικοδομητικά».

Επίσης και εδώ το σημαντικό που σας αναφέραμε και παραπάνω, όπως επισημαίνεται, ο κ. Κέρι «σημείωσε τη σημασία της ενεργειακής διαφοροποίησης για τη μακροπρόθεσμη οικονομική δυναμική της Ελλάδας».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «συζήτησε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Κοτζιά τη συνεχιζόμενη βία στην Ουκρανία και υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής του πακέτου μέτρων του Μινσκ (που συμφωνήθηκε) αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της κατάπαυσης του πυρός και των συμφωνιών πρωτοκόλλου της 5ης και της 14ης Σεπτεμβρίου 2014».

Αυτό που υποψιαζόμαστε και χωρίς να λέμε περισσότερα, αφού υποθέσεις κάνουμε, είναι ότι η κυβέρνηση παίζει χοντρό γεωπολιτικό παιχνίδι ως “αξιωματικός” στο σκάκι και όχι ως “πιόνι” όπως οι Σαμαροβενιζέλοι. Και ευχόμαστε να του βγει του Κοτζιά ο σχεδιασμός, γιατί τότε πραγματικά σωθήκαμε…

Σχετικά άρθρα