Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοβουλία Κοτζιά για την προστασία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής

Πρωτοβουλία Κοτζιά για την προστασία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Tζον Κέρι, Αραμαίοι, Ασσύριοι, Ιράκ, Μέση Ανατολή, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Νίκος Κοτζιάς, Συρία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, για την πρόσφατη πρωτοβουλία της Ελλάδας περί της προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή, η οποία συζητήθηκε στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες την περασμένη Δευτέρα.

Επίσης, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν και τις εξελίξεις στην Ουκρανία υπό το φως της πρόσφατης συμφωνίας του Μίνσκ και της εκεχειρίας όπως και για τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον Κέρι για τη σταθερή πρόθεση της Ελλάδας να συμφωνήσει με τους εταίρους της επί ενός προγράμματος που θα τερματίζει τη λιτότητα, θα υλοποιεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση της Εθνικής Οικονομίας.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την ευόδωση των προσπαθειών της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της και για την εξεύρεση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος εξόδου από την κρίση.

Σχετικά άρθρα