Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμμένει η κυβέρνηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο

Εμμένει η κυβέρνηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γερμανικές Οφειλές, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Κατοχικό Δάνειο, Μίκαελ Ρόθ, Νίκος Χουντής,

Εμμένει η ελληνική κυβέρνηση για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Όπως ανέφερε , ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Χουντής, στον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας υπεύθυνο για Ευρωπαϊκά ότι θέματα, Μίκαελ Ροθ, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας:

«Υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων, οι οποίες πιστεύουμε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν. Εμείς πιστεύουμε, και νομίζω ότι και ο κ. Ροθ το εξέφρασε, ότι η Γερμανία και η Ελλάδα παραμένουν φίλοι και συνεργάτες μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Ο κ. Χουντής αναφέρθηκε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τόνισε ότι «συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να υπάρξουν διαπραγματεύσεις σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική της λιτότητας στη χώρα μας και στον λαό μας, που είναι τα θέματα της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και ταυτόχρονα να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής πολιτική συμφωνία, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα μας αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη».

Όπως είπε ακόμη ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, «είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση που θα είναι επωφελής για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη, που πρέπει να ξεπεράσει προβλήματα που απασχολούν και άλλες χώρες, για το μέλλον και για τις νέες γενιές των Ευρωπαίων πολιτών».

Σχετικά άρθρα