Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Υποσχέθηκε “γιαλαντζί” βοήθεια στην κυβέρνηση

Σαμαράς: Υποσχέθηκε “γιαλαντζί” βοήθεια στην κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Νέα Δημοκρατία, Προγραμματικές Δηλώσεις, ΣΥΡΙΖΑ,

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, κυρίως σε ότι αφορά τα μέτρα κοινωνική ανακούφισης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Για να κρατήσει τα προσχήματα, πάντως, υποσχέθηκε και “γιαλαντζί” βοήθεια στην κυβέρνηση, αν αυτή πράξει αυτά που θέλει η Νέα Δημοκρατία και οι δανειστές.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε λάθος την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αμφισβήτησε την δυνατότητα μείωσης της φορολογίας, ακόμη και την παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο κ. Σαμαράς έκανε και προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , καταγγέλλοντας ότι σε τηλεοπτικές του παρουσίες είχε πει ότι δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ γιατί δεν έχει σπίτι, αλλά ποτέ δεν κάλεσε τους πολίτες να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αναρωτήθηκε «άλλη ήταν η πατρίδα μας τότε κύριε Τσίπρα;», αναφερόμενος στην έκκληση του πρωθυπουργού στους πολίτες να πληρώσουν τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης , τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναγνωρίζει τα όποια θετικά της Κυβέρνησης και δεν θα καταψηφίζει τα πάντα.

Όποιος αγαπάει την πατρίδα του θέλει να πετύχει η κυβέρνηση, αλλά επειδή αγαπάμε την Ελλάδα δεν θα κινδυνέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα υποστήριξε ότι σήμερα η κυβέρνηση απολαμβάνει τις επιτυχίες της δική του διακυβέρνησης.

«Εσείς στέκεστε επειδή εμείς σας δώσαμε τα εχέγγυα και σας εύχομαι να είστε το ίδιο όρθιοι όπως κι εμείς όταν θα βγαίνετε από το Eurogroup» είπε ο κ. Σαμαράς απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ότι εμείς δεν επιστρέψουμε σκυφτοί από το Eurogroup.

«Και βγάλαμε τη χώρα σε ανάπτυξη και πληρώσαμε 6,5 δισ. ληξιπρόθεσμες οφειλές και κάναμε μεταρρυθμίσεις, είναι αυτό αποτυχία πολιτικής;» αναρωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Μιλώντας για το e-mail Χαρδούβελη υποστήριξε ότι περιείχε μέτρα τα οποία η τότε κυβέρνηση αρνήθηκε ενώ παρέθεσε ένα έγγραφο του 2013 με το οποίο ζητούνταν πρόσθετα μέτρα 1 δισ. ευρώ για το 2014 τα οποία δεν προχώρησαν. «Γι αυτό μην μας μιλάτε για διαπραγμάτευση» τόνισε.

«Εμείς έχουμε δεχθεί λιγότερα, το 63%, από το Μνημόνιο από όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης. Και τώρα κάνετε την κωλοτούμπα και δεν ζητάτε ούτε μια συγγνώμη για όσα λέγατε τότε» συνέχισε την κριτική του ο Αντώνης Σαμαράς.

Επίσης, ο κ. σαμαράς τόνισε ότι πολλά από αυτά που εξαγγέλλει σήμερα η κυβέρνηση τα έχει ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία και έχουν γίνει νόμοι του κράτους, ενώ κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ουδέποτε ψήφισε κάποιο μέτρο έστω και αν συμφωνούσε.

Ακόμη προειδοποίησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι υπεύθυνη για ότι συμβεί από την λανθασμένη τακτική με τους εταίρους μας που οδηγεί τη χώρα στα βράχια.

Εξέφρασε δε την ευχή να μην πάει η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα ή εκλογές γιατί τότε θα επανέλθει το φάντασμα της δραχμής.

Τέλος τόνισε ότι η ΝΔ είναι εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και δήλωσε ότι μπορούν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για το καλό της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα