Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρούτσης: Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Βρούτσης: Η  κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα,

Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Εργασίας, βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

«Δυστυχώς, σήμερα η κυβέρνηση στη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων δεν είπε λέξη για το τι προτίθεται να πράξει για το θεσμό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Αντίθετα, διαμέσου κυβερνητικών βουλευτών προσπάθησε να απαξιώσει και να ευτελίσει τον επιτυχημένο αυτό θεσμό, αγνοώντας επιδεικτικά τις συνεχείς παρεμβάσεις που έγιναν τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από το ΠΟΤΑΜΙ, υπέρ του θεσμού.

Γεγονός που επιβεβαιώνει και τις πραγματικές της προθέσεις. Όμως αυτό, θα είναι ένα ολέθριο λάθος εις βάρος των πραγματικά ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πατρίδας μας», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα , εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τις 24 Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους, πιλοτικά σε 13 Δήμους –έναν από κάθε περιφέρεια- της χώρας μας, με δεσμευμένους πόρους ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός προβλέπει την καθολική εφαρμογή του συστήματος μέχρι το τέλος του 2015, με στόχο να καλύψει το 7% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας, περίπου 700.000 άτομα.

Σχετικά άρθρα