Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Κοτζιάς έθεσε το θέμα των γερμανικών οφειλών μέσα στο Βερολίνο

Ο Νίκος Κοτζιάς έθεσε το θέμα των γερμανικών οφειλών μέσα στο Βερολίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βερολίνο, Γερμανία, Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γερμανικές Οφειλές, Γερμανική Κατοχή, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Κατοχικό Δάνειο, Νίκος Κοτζιάς, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

Για πρώτη φορά Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε μέσα στο Βερολίνο το θέμα των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μάλιστα παρουσία του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών.

Έκκληση για συνεργασία με τους εταίρους της Ελλάδας προκειμένου «να δώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό» απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στις κοινές δηλώσεις με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ μετά τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο, όπου ο Έλληνας υπουργός έθεσε και το ζήτημα του κατοχικού δανείου.

«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα. Μπορεί να είναι φτωχή, αλλά είναι ισότιμο κράτος-μέλος. Έχουμε φωνή και δικαιώματα» υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα του χρέους ζήτησε «κατανόηση» καθώς, όπως είπε, «μόνο με ανάπτυξη μπορείς να πας μπροστά».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, το γεγονός ότι τέθηκε και επισήμως το θέμα του κατοχικού δανείου «βάρυνε» το κλίμα της συνάντησης που έως τότε ήταν ιδιαίτερα θερμό.

Για την Ουκρανία ο κύριος Κοτζιάς ανέφερε ότι «υποστηρίζουμε πλήρως την πρωτοβουλία Μινσκ καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση».

Από την πλευρά του ο Γερμανός ΥΠΕΞ έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Σχετικά άρθρα