Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κωνσταντινούπολη: Αμερικανο – γερμανική κόντρα στο G20 για την Ελλάδα

Κωνσταντινούπολη: Αμερικανο – γερμανική κόντρα στο G20 για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κωνσταντινούπολη, Σύνοδος G20, Τζέικομπ Λιου, Τουρκία,

Σε μια νέα Αμερικανο-γερμανική σύγκρουση αυτή τη φορά στο G20 στην Κωνσταντινούπολη οδήγησε το ελληνικό ζήτημα.

Σύσσωμη η κυβέρνηση των ΗΠΑ στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας, στις διαπραγματεύσεις της με του δήθεν όπως αποδεικνύεται εταίρους της στην ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζέικομπ Λιου στην Κωνσταντινούπολη όπου συνεδριάζει η Ομάδα των G20, σύμφωνα με την Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, κάλεσε και αυτός -μετά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα -τους Ευρωπαίους συναδέλφους του να συνεργαστούν με την Ελλάδα.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, «το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις (για την Ελλάδα) προκαλεί φόβους στους υπουργούς Οικονομικών και στους κεντρικούς τραπεζίτες των χωρών της Ομάδας των G-20, των μεγαλύτερων οικονομιών, στη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται επιπλέον ότι οι ΗΠΑ «ενθαρρύνουν τις ελληνικές αρχές να θέσουν σε εφαρμογή ένα ισχυρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ενθαρρύνουν, επίσης, τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα, ενισχύοντας τα θεμέλια για μακροχρόνια ανάπτυξη».

Στο ίδιο συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, ο Γερμανός Σόιμπλε προσπάθησε με κάθε τρόπο να δείξει για μια ακόμη φορά την εχθρότητα του προς την χώρα μας και να δυναμιτίσει την προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ, φτάνοντας μέχρι του σημείου να διαψεύδει ότι υπάρχει περίπτωση οι δυο πλευρές να τα βρούν και απαιτώντας υποταγή της Ελλάδας στος παράλογες απαιτήσεις της Γερμανίας.

Σχετικά άρθρα